DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Bottas nem menne egy évre a Mercedeshez

A Saubertől jó eséllyel távozó Bottas megbeszélte a dolgokat Toto Wolff-fal: számára nem opció, hogy egy évig „helykitöltőként” versenyezzen valahol.

A Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton utódlására vonatkozó számos forgatókönyv egyikeként merült fel, hogy a szupertehetségnek tartott Andrea Kimi Antonellit 2025-re elküldik egy tanulóévre valahova (jó eséllyel a Williamshez), és arra az egy évre szerződtetnek valakit – ezzel a szereppel kapcsolatban elsősorban Valtteri Bottas neve hangzott el.

bottas-silverstone-2



Az Audivá válás felé tartó Saubertől jó eséllyel távozó, korábban a Mercedest öt szezonon át erősítő finn azonban az egykori F1-es mérnök, Paddy Lowe által vezetett Zero egy eseményén úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy nem opció számára az egyéves szerződés:

„Nem hiszem, hogy azt akarnám, vagy arra lenne szükségem, hogy egy helyet egy évre betöltsek. Valami több évre szólót szeretnék a jövő szezonban, világos tervvel az elkövetkező évekre, és hogy végig is dolgozzuk azt az időt” – mondta Bottas, majd így folytatta:

bottas-silverstone-1

„Azt hiszem, erre van szükségem, egy jó kihívásra és egy világos tervre. Ha csak egy évet kapok, akkor megint ott tartunk, ahonnan elindultunk, és megint azt nézzük, hogy mi lesz a következő. Jó barátok vagyunk Totóval, így természetesen már mindent megbeszéltünk.”

Bottas szerződése harmadik és utolsó évét tölti a korábban Alfa Romeo, most pedig Stake néven futó Saubernél, ami a stabilitás szempontjából komoly előrelépést jelent számára ahhoz képest, hogy a Mercedesnél minden alkalommal csak egy szezonra hosszabbítottak vele.

bottas-silverstone-4

A többéves szerződéssel járó biztonságot pedig könnyű megszokni, így Bottas nem is szeretne visszatérni a korábbiakhoz: „Jó lenne biztonságban lenni, de amikor ezt aláírtam, tudtam, hogy három év múlva megint ugyanez lesz” – mondta, majd hozzátette:

„Elég izgalmas is ez helyzet, ki vagyok békülve vele, de szeretném, ha hamarosan rendeződne. Akkor újra még boldogabb leszek ennél is.”

bottas-silverstone-3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: