DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Jön az F1-es Magyar Nagydíj: így folytatódik a versenynaptár

Két két F1-es futam van hátra a nyári szünetig, és összesen négy versenyhétvégét rendeznek már csak Európában: jön a 2024-es szezon második fele!

Túl vagyunk a 2024-es F1-es szezon első triple headerjén, vagyis olyan időszakán, amikor három egymást követő hétvégén is versenyez a száguldó cirkusz. A Barcelona-Spielberg-Silverstone tripla az európai nyár erőltetett menetének része volt, az előttünk álló hétvégén nem rendeznek futamot, ezzel pedig ráfordulunk a nyári szünet előtti duplára.

Ennek első állomása jövő hétvégén az F1-es Magyar Nagydíj lesz: számunkra természetesen ez az idény legfontosabb eseménye, hiszen hazánkba, a Hungaroringre látogat a mezőny. Pénteken 13:30-14:30, illetve 17:00-18:00 között rendezik a szabadedzéseket, szombaton 12:30-13:30 között a harmadik gyakorlást, 16:00-tól az időmérőt, vasárnap pedig 15:00-tól a futamot.

F1_2023_HUNGARORING_F1_Saturday_0062_resize



Innen azonnal pakol és indul tovább a karaván Belgiumba: ahogy tavaly már láthattuk, idén is Spa jelenti a nyári szünet előtti utolsó fordulót. Az idény tizennegyedik állomását július 26-28. között rendezik, ezt követően pedig pihenőre vonulhat a száguldó cirkusz.

A visszatérésre négy héttel később, augusztus 23-25-én kerül majd sor Zandvoortban, a Holland Nagydíjon, majd egy héttel később jön az Olasz Nagydíj Monzában, ezzel pedig szeptember 1-jén búcsút is intünk Európában 2024-re.

Egy üres hétvége után lesz még egy Baku-Szingapúr dupla, aztán egy szokatlan őszi szünet: szeptember 22-én rendezik a Szingapúri Nagydíjat, a következő eseményt pedig október 18-20-án, Austinban bonyolítják majd le. 

Itt jön egy újabb tripla, hiszen az USA Nagydíj utáni héten Mexikóban, majd egy héttel később Interlagosban kell versenyezni, így a kissé érthetetlen kihagyás után három egymást követő hétvégén is F1-et nézhetünk. 

Ezt egy újabb pihenő követi, két üres hétvége után, tehát Interlagos után három héttel jön Las Vegas, egy hétre rá Katar, majd végül a harmadik triple header és az egész szezon zárásaként Abu Dhabi, de az már december 6-8-án.

A teljes versenynaptár ezen a linken található!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: