DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

„Yuki már nem újonc…” – Tsunoda válthatja Perezt?

Christian Horner nem zárta ki, hogy Yuki Tsunoda megkapja az előléptetést, mert szerinte nagyon jó munkát végez mostanában.

Az utóbbi napokban felerősödtek azok a hírek, melyek szerint Sergio Perez elveszítheti a Red Bull F1-es ülését – a Formula.hu saját forrásai és információi alapján számolhatott be arról, hogy hogyan áll a mexikói ügye az energiaitalosoknál.

A lehetséges változtatásra az is utal, hogy a csapat képviselői is ebbe az irányba terelik a kommunikációt – Christian Horner csapatfőnök például elkezdte dicsérni Yuki Tsunodát.

f1-redbull-tsunoda



„Semmit sem lehet kizárni, több évre szóló szerződésünk van vele, mert hiszünk a tehetségében. Ő a Red Bull Racing pilótája, a Red Bull Racinggel áll szerződésben. Sosem tudni, talán egyszer kap egy tesztet” – válaszolta a lehetséges Perez–Tsunoda váltást firtató kérdésekre Horner Silverstone-ban.

„Szerintem Yuki jó munkát végez, most is pontot szerzett, összerakja a hétvégéit, tényleg jól teljesít. Szerintem előnyt kovácsolt abból, hogy Daniel a csapattársa, be is ismerte, hogy tanult tőle, egy tapasztalt versenyzőtől arról, hogy hogyan kommunikál a csapattal és a mérnökökkel” – tette hozzá.

„Yuki már nem újonc, elég sok tapasztalata van, és látható, hogy ezt tudja hasznosítani. Ezen a hétvégén is jól teljesített.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: