DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Norris levadászná a Mercedeseket a futamon

Nem csalódott a harmadik rajthely miatt a mclarenes: úgy érzi, megvan bennük a tempó ahhoz, hogy felvegyék a harcot Russellékkel az F1-es Brit Nagydíjon.

A múlt héten a győzelemért harcolt az ütközésig Lando Norris a Red Bull Ringen, ám ott Max Verstappen volt az ellenfele. Most a Formula-1-es Brit Nagydíj időmérőjén legyőzte a címvédő hollandot, ám így is „csak” a harmadik rajthely lett az övé, a Mercedesek ugyanis beugrottak elé.

Norris azonban nem tűnt csalódottnak a leintést követően – pedig a kvalifikáció korábbi szakaszában úgy tűnt, hogy a pole-pozícióra is ő lehet a legesélyesebb:

f1-norris-pole-mclaren-silverstone



„A végéig így volt…” – ismerte el a McLaren hazai pilótája. „De nem, elégedett vagyok a harmadik hellyel. Három brit foglalja el az első három rajthelyet, ami elég klassz itt.”

„Jó köröket futott George és Lewis. Lenyűgöző munkát végeztek, futottak néhány jó kört. Elkövettem egy kis hibát a végén, de a harmadik hely így is jó.”

Arra a kérdésre, hogy a McLarennel harcban lehet-e vasárnap az elsőség, Norris határozottan felelt: „Száz százalékig. Állítólag eshet is holnap, úgyhogy izgatott vagyok. Jó verseny lesz, gyorsak vagyunk, fel tudom venni a harcot George és Lewis ellen, szóval izgatottan várom, hogy jó show-t produkáljunk holnap. Izgatott vagyok, remélem lesz néhány jó csatánk, úgyhogy már várom.”

Norris a Brit Nagydíjat megelőzően a világbajnoki összetett második helyét foglalja el, jelenleg 81 pont a lemaradása Verstappennel szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: