DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 5. péntek
F1

Horner: Helytelen és unfair a McLaren kritikája

A Red Bull F1-es főnöke szerint nem 2021 következménye a spielbergi ütközés. Úgy tudja, Verstappen és Norris már beszéltek egymással.

Megtörtént az első komoly összecsapás és az első ütközés Max Verstappen és Lando Norris között: a vasárnapi Formula-1-es Osztrák Nagydíj 64. körében fajult koccanásig a már egy ideje tartó kemény csata a felek között. Az incidensért Verstappent szankcionálták a felügyelők: tíz másodperces időbüntetést és két büntetőpontot kapott a címvédő.

A McLaren részéről Andrea Stella csapatfőnök úgy vélekedett, hogy az ütközés annak a következménye, hogy Verstappen hasonló manőverei – ő és Norris is a féktávokon való bemozgást kifogásolta – büntetlenül maradtak az emlékezetes 2021-es idényben, amikor a holland Lewis Hamiltonnal vívott ádáz küzdelmet a vb-címért.

DPPI_00124012_1378_resize



A Red Bullt irányító Christian Horner ugyanakkor nem ért egyet ezzel a kritikával: „Hihetetlenül keményen versenyzett 2021-ben, ő egy kemény versenyző, és nem igazán harcolt senkivel két éve, mert annyira elöl. Kettejük konfliktusa már épült az utóbbi két-három-négy verseny során, amióta szoros és kemény harcot vívtak, és egy ponton biztos volt, hogy ez eszkalálódni fog – és ez a 3-as kanyarban megtörtént.”

„Megbüntették 2021-ben, ha valami rosszat csinált, ahogy Lewist is, aki szintén rendkívül keményen versenyzett abban az évben. Szerintem helytelen és igazságtalan így megcímkézni egy pilótát, és biztos vagyok benne, hogy a pillanat hevében ez frusztráló volt Andrea számára, de ez csak kemény versenyzés. Annyi éven át dolgozott együtt Michael Schumacherrel, neki biztosan tudnia kell ezt” – tette hozzá Horner a Sky Sports F1 műsorában.

 

Norris most tanulja, hogyan versenyezzen Verstappen ellen?

f1-verstappen-norris-redbull-osztrak

Horner arról is beszélt a Sky-interjúban, hogy szerinte nem fog megváltozni a pilótája: „Egyértelmű Max oldaláról, hogy ő nem fog változni. Szerintem ennek van egy olyan eleme, hogy Lando tanulja, hogyan versenyezzen Max ellen, most fedezi fel.”

„Elkerülhetetlen, hogy lesznek még szoros harcok közöttük a következő versenyeken, mert úgy tűnik, nagyon közel vannak egymáshoz az autók. Max kemény versenyző, valószínűleg az egyik legkeményebb a pályán, és mindenki tisztában van vele, hogy ha Max ellen harcol, akkor ugyanolyan jót fog adni, mint amit kap.”

Míg Helmut Marko Red Bull-tanácsadó a minap úgy nyilatkozott, hogy tudomása szerint Verstappen és Norris külön géppel utaztak haza Spielbergből, Horner kedden már úgy fogalmazott, hogy tudomása szerint a két egyébként jóban lévő pilóta már beszélt egymással a történtek óta: „Úgy tudom, már beszéltek. Nem hiszem, hogy bármi probléma lenne” – jelezte a Red Bull csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: