DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

„Segített ez a hétvége” – Ricciardo bizakodó

Az ausztrál úgy érzi, már hétvégék óta jó teljesítményt nyújt, Spielbergben pontot is szerzett – és ezzel akár Marko véleményét is megváltoztathatja.

Egyetlen ülés kiadó már csak papíron a Red Bull kötelékein belül 2025-re a Formula-1-ben: az nem dőlt még el, hogy Daniel Ricciardo maradhat-e Yuki Tsunoda csapattársa a Visa Cash App RB-nél.

A többszörös nagydíjgyőztes számára aggasztó lehet, hogy Helmut Marko a múlt héten arról beszélt, hogy juniorcsapatként tekintenek a faenzai gárdára és „rövidesen” Liam Lawson fog beülni az autójukba – igaz, ahogy arról utazó tudósítónk, Mészáros Sándor Spielbergben beszámolt, közben az új-zélandit akár az Audi is vinné, ha Carlos Sainz nemet mondana nekik.

f1-ricciardo-visarb-osztrak-1



Mindenesetre Ricciardo úgy érzi, az F1-es Osztrák Nagydíjon, amelynek vasárnapi versenyén kilencedik lett és így két pontot szerzett, kihozta a maximumot, és ez már nem az első eset az utóbbi időben:

„Úgy érzem, ez zsinórban már a harmadik hétvége, amikor kihoztam mindenből a legtöbbet. Még mindig keressünk valamit a tökéletességhez, de igen, ez sorozatban már három. Legalább elmondhatom magamról, hogy sorban harmadik alkalommal hagyhattam el büszkén a paddockot vasárnap. Csak ezt kell folytatnunk” – nyilatkozta az ausztrál, akit a Crash.net idézi.

Ricciardo abban bízik, hogy a teljesítményével akár Marko véleményét is megváltoztathatja: „Nyilván nagyon hosszú ideje ismerem Helmutot, és végső soron őt nem érdekli a személyiség. Őt a stopper és a végeredmény érdekli. Ő egy versenyző típus, csak ennyit akar látni tőlünk. Ezzel el lehet érni, hogy ha addig nem gondolt jót rólad, utána hirtelen mégis.”

f1-ricciardo-visarb-osztrak-2

„Úgy gondolom, ez a hétvége segített. Mint mondtam, most már valamelyest konstansabb a teljesítmény, úgyhogy ezt kell folytatni, és remélhetőleg a nyári szünetben majd valahol a strandon heverve arra fog gondolni, hogy ’ebben a Ricciardóban még mindig megvan’.”

 

Így szerzett pontot az F1-es Osztrák Nagydíjon

Ami magát a spielbergi futamot illeti, Ricciardo így értékelte: „Nem emlékszem a teljes versenyre, valószínűleg vissza kellene néznem, hogy értékeljem, mennyire vagyok elégedett, de inkább boldog vagyok, mintsem szomorú. Nyilván a Haas több pontot szerzett, mint mi, de nem voltunk elég gyorsak. Szerintem az Alpine is gyorsabb volt, szóval az, hogy magunk mögött tartottuk…”

„Szerintem a csapat is segített ebben. Két szett kemény gumink volt, így kicsit korábban állhattunk ki és kihasználhattuk a pályapozíciót. Úgyhogy a megfelelő pillanatban hívtak a bokszba, utána pedig csak a tükrömet kellett néznem alapvetően, hogy el ne b*sszam!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: