DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

Sainz: Következőleg nekünk kell ott lennünk

A spanyol elégedetten fogadta el a tulajdonképpen ölébe hullott dobogót, és bízik benne, hogy hasonló helyzetben majd a Ferrarié lesz az efféle siker.

Harmadikként futott be az Osztrák Nagydíjon Carlos Sainz, többek között annak is köszönhetően, hogy balesetük miatt Lando Norris és Max Verstappen kikerült előle. A Ferrari pilótájának a második helyre is volt esélye, azonban az utolsó körökben megelőzte őt Oscar Piastri. Ennek ellenére elégedetten értekelt a spanyol:

„Elég eseménytelen verseny volt” – kezdte Sainz. „Számunkra arról szólt, hogy próbáltuk tartani George-ot, de tudtuk, hogy a Mercedesnek valószínűleg van egy kis előnye versenytempóban. Megpróbáltuk mindent, hogy tartsuk vele a lépést. Oscar pedig a végén nagyon gyorsan jött.”



„Végül harmadik hely lett, ami szerintem jó eredmény, amiért boldogok és büszkék lehetünk. Ez a hétvége nem volt egyszerű számunkra, így az, hogy egy harmadik hellyel és 15 ponttal zártunk, jó eredmény” – mondta a spanyol, aki a Ferrari egyedüli pontjait szállította a futamról, hiszen Charles Leclerc az első körben elszenvedett sérülést követően nem szerzett pontot.

„Jó napjai vannak a Formula-1-nek, hogy van egy kis harc az elejében és jó csatákat láthatunk. Sajnos mi olyan kemény versenyeken vagyunk túl, ahol még nem tudtunk a győzelemért harcolni. De megpróbálunk csapatként mindent megtenni, hogy újra formában legyünk Silverstone-ban és az azt követő versenyeken, hogy következőleg mi legyünk ott, hogy ki tudjuk használni a helyzetet. Az ilyen dobogó mindig jó hír, és nyomni fogjuk, hogy harcban maradjunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: