DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

Horner: Szerintem volt még hely Landónak

A Red Bull F1-es csapatfőnöke szerint túl kemény büntetést kapott Max Verstappen, és Lando Norris is kitette a könyökét. Ez a versenyzés.

Nem ért egyet a Max Verstappenre kiszabott büntetéssel és a Lando Norrisszal történt ütközés általános megítélésével Christian Horner.

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella elég egyértelműen foglalt állást a témában, szerinte a Red Bull 2021-es bajnoki címe, és Verstappen akkori viselkedése, valamint annak megítélése vezetett a mostani balesetig.

„Ma megtörtént, mert a múltban nem kezelték megfelelően őket, amikor Lewisszal harcolt, és voltak esetek, melyeket keményebben kellett volna büntetni” – mondta Stella, aki szerint ez azért probléma elsősorban, mert ha elengedik az ilyen manővereket, akkor egyes versenyzőkben az rögzül, hogy szabályos és elfogadható az effajta versenyzés.

Horner viszont máshogy látja:

f1-horner-reedbull



„Én úgy láttam, hogy volt ott elég hely Landónak. Addigra már megvolt a szabályszegése, mert négyszer elhagyta a pályát” – mondta a Red Bull csapatfőnöke, utalva arra, hogy Norrist éppen az ütközés pillanataiban büntették meg öt másodpercre a saját szabálytalansága miatt.

„Lando kirakta a könyökét, volt is közöttük kontakt előtte. Max defektet kapott, büntetést is kapott, de az szerintem kemény volt. Néha ez a versenyzés. Hihetetlen győzelmet arattunk tegnap, a mai futamot is kontrolláltuk. Ez az F1” – tette hozzá Horner.

„Így is sok pozitívumunk volt ezen a hétvégén, nagyon erős volt az autónk, szereztünk két pole-t és megnyertük a sprintfutamot, ráadásul szerintem Max tovább növelte az előnyét a tabellán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: