DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 1. hétfő
F1

„Jók az esélyeink” – működik a McLaren fejlesztése

Nincs változás az előző futamon látottakhoz képest Norris szerint. Az osztrák sprintkvalifikáció alapján nemcsak ő, hanem Piastri is úgy érzi, harcban lehet Verstappennel.

Ausztriában folytatódik a tendencia a McLaren részéről, a Spanyol Nagydíjon pole-pozíciót és második helyet szerző csapat került legközelebb Max Verstappenhez a sprintidőmérőn.

A különbség csekély, Lando Norris lemaradása a rajtelsőhöz képest 93 ezredmásodpercet tett ki, Oscar Piastri pedig három tizedmásodperc különbséggel szerezte a harmadik helyet az új első szárnnyal felszerelt MCL38-cal a szombati sprintre.



„Ez rendben volt. Tökéletesen komfortosan az utolsó körömig nem éreztem magam, de örülök, hogy így történt” – értékelte tárgyilagosan a második szektorban leggyorsabb Norris. „Egész évben ilyen szoros a helyzet, nincs változás. Max biztosan szép kört rakott össze, a holnapi futamra viszont jó pozícióban vagyunk.”

Piastri: Itt újra megvan a tempóm

„A pozíció egészen jó, ám az utolsó körben pár kanyarom lehetett volna rendezettebb is” – beszélt arról a harmadik helyezett Oscar Piastri, hogy SQ3-as körével nem volt teljesen elégedett. „A legutóbbi hétvégém tökéletlen volt, de azt hiszem, itt újra megvan a tempónk. Az új első szárny jól működött, ezért izgatott vagyok a hétvége további részét illetően. A különbség Maxhoz képest nem óriási, egyértelműen ott vagyunk a mixben.”

A sprinthétvége első napján látottak alapján Andrea Stella csapatfőnök levonta a konklúziót: jó eséllyel indulnak, hogy a holnap délben rajtoló sprinten megszerezzék a győzelmet.

„Szerintem ebbe a részünkről mindent beleadtunk. Bizonyos értelemben trükkös kvalifikáció volt, mivel nem volt könnyű ezeket a köröket lehozni. Örülünk az ilyen eredménynek. Mint mindig, úgy néz ki, Maxnak megint sikerült megtalálnia a teljesítményt, de kedvező helyen vagyunk és jó esélyünk van holnapra” – mondta a tévékameráknak Stella.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: