DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 29. szombat
F1

„Max hibátlanul vezet, Lando nem” – Marko szerint ez dönt

Dr. Helmut Marko az Osztrák Nagydíjon is a McLarent várja fő riválisnak, de a Mercedes megerősödésének örülne a bajnokság szempontjából.

Az utóbbi hetekben egyértelműen felnőtt a Red Bull szintjére a McLaren, Lando Norris pedig többször is megfuttatta a győzelemért Max Verstappent – a világbajnok azonban tökéletes munkát végzett mindig, így minden esetben legyőzte a brit riválist.

Dr. Helmut Marko szerint egyelőre ez a különbség a felek között, az autó ugyanis már nem jobb a McLarennél.

SI202406220029_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Barcelonában is Max jelentette a különbséget és nyerni tudott egy olyan autóval, ami nem volt a leggyorsabb. Szerintem ha Lando elöl marad a rajtnál, akkor nem tudtunk volna nyerni, de mivel Max ott megelőzte, így Lando visszacsúszott mögé és Russell mögé” – tekintett vissza a Speedweek hasábjain a Spanyol Nagydíjra Marko, majd rátért a folytatásra.

„Ausztria is kihívás lesz. Maxnak mindig van esélye nyerni, de sprinthétvége lesz, vagyis csak egy szabadedzés áll rendelkezésre az autó beállításához, és az utóbbi versenyhétvégéken mindhárom szabadedzésre szükségünk volt az egyensúly megtalálásához. Szóval ha ez most is így lenne, akkor nehéz hétvégénk lesz” – magyarázta a Red Bull tanácsadója.

 

Verstappen jobban vezet Norrisnál

Marko szerint most is a McLaren lesz majd a fő kihívó, mert egy évvel ezelőtt is itt robbantak be – viszont reméli, hogy a Mercedes bele tud szólni a csatába, hogy jobban szét lehessen osztani a pontokat és több szereplő legyen képben.

„Tavaly itt indult be a McLaren, az itteni fejlesztéseik után váltak nagyon gyorssá. De Max szinte hibátlanul vezet, szerencsére Lando ezt még nem tudja megtenni. Ezzel együtt is ő a fő riválisunk, szóval remélem, hogy a Mercedes erősödik és egy ideig a második legjobb csapat lesz, az sokat segítene nekünk a bajnokságban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: