DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Így áll az F1 2025-ös rajtrácsa eddig

A mai két bejelentés után érdemes áttekinteni, hogy hogyan is áll az F1-es mezőny 2025-re: íme az eddig elfoglalt és a még szabadon lévő ülések.

Az F1-es Osztrák Nagydíj csütörtöki napján két pilótabejelentés is történt: Pierre Gaslyt az Alpine, Lance Strollt pedig az Aston Martin erősítette meg 2025-re és a következő évekre. Ezek után érdemes áttekinteni, hogy hol is tart a 2025-ös rajtrács!

Négy olyan csapat van, amely már mindkét versenyzőjét bejelentette: a Red Bull, a Ferrari, a McLaren és az Aston Martin esetében nem lehet kérdés. Egy olyan alakulatot találunk, amely még egyik ülésébe sem ültetett senkit, de Oliver Bearman bejelentése csak formalitásnak tűnik a Haasnál, így őt kérdőjellel fel is tüntettük a listában.

f1-ferrari-leclerc-sainz



Ugyanígy csak a hivatalos szignó hiányzik Andrea Kimi Antonelli F1-es debütálásáról: az gyakorlatilag eldőlt, hogy ő lesz George Russell csapattársa a Mercedesnél.

A maradék helyek mind Carlos Sainzra várnak: az Alpine, a Williams vagy a Stake fennmaradó ülését választhatja a spanyol, a háromból megmaradó kettőre pedig jó eséllyel pályázik Esteban Ocon és Valtteri Bottas.

A VCARB helyzete kérdéses, de Daniel Ricciardót eléggé leírta a minap dr. Helmut Marko, aki egyúttal megpendítette Liam Lawson nevét, így őt érdemes pole-pozíciósként kezelni erre az ülésre.

  Csapat Pilóta Pilóta
1. Red Bull Max Verstappen Sergio Perez
2. Ferrari Lewis Hamilton Charles Leclerc
3. McLaren Lando Norris Oscar Piastri
4. Aston Martin Fernando Alonso Lance Stroll
5. Mercedes George Russell Andrea Kimi Antonelli?
6. Alpine Pierre Gasly ?
7. Williams Alexander Albon ?
8. VCARB Yuki Tsunoda ?
9. Stake Nico Hülkenberg ?
10. Haas Oliver Bearman? ?
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: