DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Bejelentés: Pierre Gasly marad az Alpine-nál

Elkelt az enstone-iak egyik F1-es ülése 2025-re: bejelentették. hogy Pierre Gasly marad a francia alakulat kötelékében.

f1-alpine-gasly



Az Alpine F1-es csapata hivatalos közleményben jelentette be, hogy meghosszabbította Pierre Gasly szerződését, a francia pilóta így marad Enstone-ban.

Gasly 2022 végén távozott a Red Bull kötelékéből és igazolt az Alpine-hoz, az idei a második éve a csapatnál Esteban Ocon mellett, akiről már korábban kiderült, hogy az idény végén távozik az istállótól.

Az egyszeres F1-es futamgyőztes a bejelentés értelmében több évre írt alá, vagyis a tervek szerint a 2026-ban érkező új érát is az Alpine-nál kezdi meg.

A csapat mostanában bőven szolgáltat témát, hiszen múlt héten hivatalossá vált, hogy Flavio Briatore visszatér és vezető szerepet vállal a projektben, küszöbön áll a motorprojekt lezárása, és Gasly bejelentése abból a szempontból különösen érdekes, hogy a barcelonai paddockban elterjedt az az értesülés, hogy Carlos Sainzcal is tárgyalásokat folytatnak.

Erről az információról a Formula.hu helyszíni tudósítója, Mészáros Sándor is beszélt a Formula Podcastben, és a Pitwall stábja is átbeszélte:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: