DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Lance Stroll marad az Aston F1-es pilótája

Több évre szóló szerződéshosszabbítást írt alá Lance Stroll és az Aston Martin F1-es csapata, ezt jelentette be az istálló csütörtök délelőtt.

Pierre Gasly korábban bejelentett Alpine-hosszabbítása után az Aston Martin is megtette a maga bejelentését: hivatalos közleményben tudatta a csapat, hogy több évre szóló szerződéshosszabbítást írt alá Lance Stroll-lal.

Eddig sem lehetett nagy kérdés a kanadai versenyző maradása, hiszen a csapatot az édesapja igazgatja, de formálisan mégis csak most történt meg a bejelentés: ennek értelmében 2025-ben és a következő időszakban is ő lesz Fernando Alonso csapattársa Silverstone-ban.

GP2409_110112_U1A9071_resize



Mike Krack csapatfőnök a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a versenyző sokat tett a csapat felépítéséért, és az elkötelezett szimulátormunkája, valamint a technikai visszajelzései is nagyon sokat érnek az istálló fejlődése szempontjából.

Hozzátette, hogy örül, hogy nem változik a versenyzőpárosuk, és továbbra is az Alonso-Stroll kettőssel dolgozhatnak együtt.

A közlemény nem tér ki a szerződés hosszára, de ez már megszokott a mai F1-ben: csak annyit közöltek, hogy 2025-re és az új érára is érvényes a megállapodás. Az mindenesetre érdekes, hogy egyáltalán miért érezte úgy a csapat, hogy ezt be kell jelenteni: eddig sem volt ismert Stroll szerződésének hossza, és az utóbbi években nem igazán volt kérdés, hogy marad-e vagy sem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: