DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

Perez szélárnyéka sem volt elég Verstappen pole-jához

Hiába állt össze jobban minden az időmérőre szerinte, a Red Bull világbajnoka két századdal lemaradt az F1-es Spanyol Nagydíj rajtelsőségéről.

Már a szabadedzéseken látszott, hogy Barcelonában sincs fölényben Max Verstappen és a Red Bull. Az időmérő második szakaszát azért behúzta a holland, a mindent eldöntő Q3-ban viszont végül két századdal jobbnak bizonyult nála Lando Norris, így a címvédőnek be kell érnie a második rajthellyel a vasárnapi Formula-1-es Spanyol Nagydíjon.

Ez egyébként zsinórban már a harmadik rajtelsőség, amiről lemarad Verstappen: ilyenre legutóbb 2022 nyarán, a Francia és Belga Nagydíjak között volt példa. Ennek ellenére a vb-éllovas inkább elégedett volt a szombat délutánnal:

f1-verstappen-day2-redbull-barcelona-1



„Úgy gondolom, az időmérőn minden kicsit jobban összeállt” – nyilatkozta közvetlenül a kvalifikációt követően Verstappen. „Az egész hétvégén próbáltunk egy jobb egyensúlyt találni, mert az összes szabadedzés rendkívül nehéz volt.”

„Úgyhogy nagyon boldog voltam az időmérőn, kaptam egy jó kis szélárnyékot is Checótól az 1-es kanyar felé menet, hogy tényleg mindent kihozzunk. Sajnos ez épp nem volt elég, de néha ez ilyen. Összességében így is rendkívül elégedettek lehetünk az időmérős teljesítményünkkel, és határozottan bármi megtörténhet holnap.”

Ami a csapattárs Sergio Pereztől kapott szélárnyékot illeti, a holland hozzátette: „Véletlenül alakult így, eleinte nem is tudtam, hogy Checo épp körön van. Mondták, hogy ez a helyzet, és próbáltam ráakaszkodni.”

f1-verstappen-day2-redbull-barcelona-2

„Ami a hőmérsékleteket illeti: szerintem az időmérő így élvezetesebb volt. Azt hiszem, a kvalifikáció során inkább a szél kezdett el erősödni kicsit, talán az egy kicsit megnehezítette a dolgokat számunkra a Q3-ban. De összességében jó teljesítményt nyújtottunk az időmérőn.”

 

A könnyű vagy a szoros pole-okat élvezi jobban?

A pálya széli interjúk végén megkapta azt a kérdést is Verstappen, hogy a könnyű rajtelsőségeket szereti-e jobban vagy azt, amikor olyan kiélezett a küzdelem az időmérőkön, mint azt az utóbbi néhány fordulón láthatjuk:

„Végső soron sosincsenek könnyű pole-pozíciók, hiszen saját magaddal is harcolsz. De természetesen most több csapat is harcban van érte, és úgy gondolom, ez jót tesz a Formula-1-nek összességében, szerintem mindig nagyszerű, amikor ilyen szoros a küzdelem a pole-ért” – mondta el a Red Bull pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: