DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 27. csütörtök
F1

„Jobbnak tűnik az autó” – Hamilton

A hétszeres F1-es világbajnok úgy érzi, ott vannak az élmezőny közvetlen közelében Barcelonában. Russell az egykörös és a versenytempót is dicsérte.

Egyelőre úgy tűnik, nem csak egyszeri fellángolás volt a Mercedes kanadai formája, hiszen a Formula-1-es Spanyol Nagydíj pénteki edzésnapját is az élen zárta az alakulat Lewis Hamilton révén. A hétszeres világbajnok érthető módon elégedetten is értékelte a barcelonai nyitónapot:

„Az első edzés elment egynek. Elmentem egy irányba az autóval, sokat tanultunk azon az edzésen” – idézi szavait a Crash.net portál. „A második szabadedzés már határozottan jobbnak érződött. Végrehajtottunk néhány jó változtatást, az autó igazán nagyszerűnek tűnt ma. Nagyon meleg volt a pálya, ez kemény volt a gumik szempontjából, különösen a hosszú etapon.”

f1-hamilton-mercedes-day1-barcelona



„Nem érződik úgy, hogy túlságosan messze lennénk attól, hogy ott legyünk a harcban az élen. Nem feltétlenül tulajdonítok nagy jelentőséget a köridőknek, de az autó egyértelműen jobbnak tűnik. Dolgoznunk kell, hogy még tovább javítsunk rajta az éjszaka, hogy bele tudjunk kapaszkodni a Red Bullokba, a Ferrarikba és a McLarenekbe.”

Hamilton mindenekelőtt azt dicsérte, hogy a Mercedes folyamatosan bevet újításokat: „Határozottan dolgozunk. Mindenki nagyon keményen dolgozik a gyárban, ahogy minden évben. Még inkább megvan a Sarkcsillag: már jobban értjük, merre akarunk haladni az autóval.”

„A fokozatos lépéseinkkel… mindenki keményen dolgozik, hogy folyamatosan új alkatrészeket építsünk és hozzunk ahelyett, hogy nagyobb csomagokkal készülnénk egy-egy versenyre. Ezt el is kezdtük látni abban, hogy mennyivel komfortosabban érezzük magunkat versenyzőként az autóban.”

 

Russell: Egykörös vagy versenytempó?

Mindeközben a Mercedes másik versenyzője, George Russell ugyan csak a nyolcadik időt érte el a második szabadedzésen, de az ifjabb brit is kifejezetten bizakodóan nyilatkozott:

f1-russell-mercedes-barcelona-day1

„Jól érzem magam, autó remekül megy ezen a pályán. Alaposabban is meg kell néznem a dolgokat, de Lewis nyilván az élen zárt, amit mindig jó látni. Nagyon erősnek éreztem magam a közepes gumin, az FP1-en ott voltunk a legjobbakkal a hosszú etapos tempót illetően. Még csak péntek van, de rég volt olyan, hogy folyamatosan a mezőny elejében voltunk.”

Arra a kérdésre, hogy az egykörös vagy a versenytempó tűnt a meggyőzőbbnek a Mercedesnél, Russell így felelt: „Úgy vélem, délelőtt egyértelműen a hosszabb etapon. Szerintem talán mi is voltunk a leggyorsabbak, és valószínűleg már nem annyira gyorsak az alacsony üzemanyagszint mellett futott időmérős körökön, míg délután határozottan erősnek tűnt az is.”

„Jól érzem magam, izgatott vagyok. Ezt kergettük már hosszú ideje, de nem is akarunk elébe menni a dolgoknak. Lewis nagyszerű munkát végzett és remek kört futott a második edzésen, de tudjuk, hogy az időmérőre fordulva a Red Bullok mindig feljebb tekerik magukat. Max ott lesz, a McLaren és Carlos is gyors volt, szóval jó csatára számítok.”

Andrew Shovlin, a Mercedes vezető pályamérnöke a csapat pénteki sajtóközleményében egyébként az egykörös tempót emelte ki: a szakember szerint az különösen versenyképesnek tűnt és szoros lehet a harc több másik alakulattal is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: