DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Két tizedet hozhat a Ferrari barcelonai F1-es fejlesztése?

Olasz lapértesülések szerint a Scuderia már a hétvégi F1-es Spanyol Nagydíjon beveti a Silverstone-ra tervezett csomag fő elemét, az új padlólemezt.

Egyértelmű második erőként kezdte a 2024-es Formula-1-es idényt a Ferrari, a konstruktőri vb-tabellán pedig még most is ezt a pozíciót foglalja el az alakulat. Az utóbbi néhány hétben azonban – Charles Leclerc monacói győzelmével együtt is – mintha némileg lemaradtak volna a riválisokról, mindenekelőtt a McLarentől a fejlesztési versenyben.

A legutóbbi Kanadai Nagydíj különösen rosszul sikerült a maranellóiak számára, hiszen mindkét autójuk kiesett az időmérő második szakaszában, majd a vasárnapi versenyen Leclerc motorgondjai és Carlos Sainz megforgása miatt pontot sem szereztek.

f1-leclerc-ferrari-kanada-1



Éppen ezért a legjobbkör érkezhetnek a Ferrari újabb fejlesztései. Több olasz szaklap, így például a Sky Italia értesülései szerint a hétvégi F1-es Spanyol Nagydíjon beveti már az istálló az eredetileg a két héttel későbbi Brit GP-re tervezett idei második jelentősebb csomag egyik legfőbb elemét, az új padlólemezt.

A Sky arról is ír a Formu1a.uno olasz portál információi alapján, hogy várhatóan mind Leclerc, mind Sainz megkapja majd az újítást Barcelonában. Az értesülések szerint a fejlesztés jelentős előrelépést jelent majd a leszorítóerő tekintetében, ez pedig a kalkulációk alapján körönként két tizedmásodperces javulást jelenthet majd az SF-24-es számára.

Állítólag egyébként nem a paldólemez lesz az egyetlen Ferrari-fejlesztés Spanyolországban: némileg átalakul majd az autó karosszériájának hátsó szekciója, valamint a diffúzor is.

Frederic Vasseur csapatfőnök amúgy még a kanadai betli után nyilatkozott úgy, hogy Barcelonában újra azt várja, hogy erősek lesznek – igaz, Leclerc ezzel egyidejűleg arról is beszélt, hogy szerinte a katalán helyszín a Red Bull még mindig meglévő előnyét is jobban kidomborítja majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: