DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

Vasseur: Egy jó hétvége nem jelent bajnoki címet

A Ferrari csapatfőnöke szerint fontos, hogy ne törjön meg a lelkesedésük, és szerinte Barcelonában ismét jó teljesítményre lehet képes a Ferrari.

Fred Vasseur, a Ferrari francia csapatfőnöke szerint  a kanadai nullázásukat követően továbbra is a megkezdett úton kell továbbmenniük, hiszen a bajnokság nem egy versenyen múlik.



„A csapaton belüli dinamika nem változott Monacóhoz képest. Monacóban nehéz hétvégéje volt a Red Bullnak, Kanadában pedig nekünk voltak nehézségeink” – mondta Fred.

A maranellóiak csapatfőnöke arra is kitért, hogy rendkívül szoros verseny van idén az élmezőnyben.

„Három vagy négy csapat egy tized másodpercen belül van egymáshoz képest. Ebből következik, hogy lesznek még nehéz hétvégéink. Amit észben kell tartanunk, hogy még mindig 15 verseny van hátra. Ez közel egy teljes 2018-as vagy 2017-es szezon, amikor még 15-16 verseny volt egy évben."

A bajnokság továbbra is nyitott, ez nyilvánvaló. Lesznek még nehéz, valamint jó hétvégéink is.”

„A legfontosabb, hogy továbbra is a jelenlegi hozzáállásunk alapján dolgozzunk, fejlődjünk és megoldjuk a problémáinkat. Nem szabad, hogy letörjön a motivációnk vagy megváltozzon a megközelítésmódunk.”

„Nem leszünk egy jó hétvége után világbajnokok, de nem is leszünk az enyészetté egy nehezebb futam után. Spanyolországban ismét jól fogunk szerepelni” – tette hozzá Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: