DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Részben Hamiltonnak köszönheti Russell a pole-t

Lewis Hamilton segítsége is közrejátszott George Russell Kanadai Nagydíjon megszerzett pole-pozíciójában – a brit szerint végre megtalálta a Mercedes az arany középutat.

Az idei szezon harmadik pole-pozíciósát avatta az F1, miután George Russell megszerezte a Kanadai Nagydíj rajtelsőségét a szombati időmérőn. A Mercedes pilótája azonos köridőt autózott a Q3-ban, mint Max Verstappen, de ő jegyezte hamarabb az időeredményét, így ő várhatja majd első helyről a lámpák kialvását Montrealban. Russell a kvalifikációt követően arról beszélt, hogy a harmadik szabadedzést az élen záró csapattársa, Lewis Hamilton adatai sokat segítettek neki az nagyszerű időmérős eredmény megszerzésében.

„Ma reggel Lewis egyszerűen száguldott, mérföldekkel előttem járt. Jól át kellett tanulmányoznom az adatait ahhoz, hogy megértsem, mit csinál másképp. És őszintén szólva ez hatalmasat segített nekem. Nagyon örülök, hogy sikerült megcsinálnunk, úgy érzem, megérdemeltük ezt az eredményt a rengeteg kemény munka miatt, amit beletettünk. Egész hétvégén remek érzés volt az autót vezetni” – idézi Russellt a motorsport.com szaklap.



A Mercedes legújabb fejlesztései egyértelműen működni látszanak – a brit pilóta szerint csapata megtalálta a régóta keresett tökéletes állapotot.

„Sokat szenvedtünk az alulkormányzottsággal ezelőtt. Tavaly sok volt a túlkormányzottság, úgyhogy igyekeztünk megtalálni a középutat a tavalyi és az idei állapot között. Úgy tűnik, kezdjük megtalálni azt a tökéletes pontot. Őszintén szólva sok ideje mondogatjuk ezt, de most igazán nagy megkönnyebbülés, hogy ezt sikerült átváltanunk egy pole-pozícióra” – mondta Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: