DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 30. vasárnap
F1

„Holnap a győzelem a cél” – Russell

Verstappennel azonos idővel, korábban megfutott körének köszönhetően szerezte meg a rajtelsőséget George Russell Montrealban a fejlesztések miatt megtáltosodott Mercedesszel.

Már a harmadik szabadedzésen is látszott, hogy működnek a Mercedes fejlesztései, amelyeket a Kanadai Nagydíj versenyhétvégéjére hoztak, ez pedig az időmérőn is bebizonyosodott – George Russell szerezte meg a pole-pozíciót Montrealban, ezzel megvan az idei szezon harmadik rajtelsőséget szerző pilótája. A brit ezredmásodpercre azonos időt autózott Max Verstappennel, de mivel a brit hamarabb teljesítette a körét, ő indulhat majd a Red Bull versenyzője elől holnap.

„Nagyon jó érzés, keményen megdolgoztunk ezért a gyárban. Monacóban azt mondtam, hogy remélem, ez valami jónak a kezdete, most pedig úgy tűnik, valóban az. Nagyon hiányzott ez az érzés. Az első lépést megtettük, de holnap kell megszereznünk a győzelmet” – nyilatkozott az időmérő után Russell.



Arra a kérdésre válaszolva, hogy a futamon maga mögött tudja-e majd tartani Verstappent, a Mercedes pilótája így válaszolt: „Természetesen, miért ne? Meg kell próbálnunk. A monacói fejlesztések óta nagyon jól megy az autó, azóta versenyben vagyunk a többiekkel, szóval holnap a győzelemért megyünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: