DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 28. péntek
F1

Ricciardo még nem tett le a Red Bull-ülésről

Elismeri, hogy nem volt elég jó idén az F1-ben, de nem gondolja, hogy Perez hosszabbításával eldőlt volna, hogy soha nem térhet vissza a bikákhoz.

Néhány napja jelentette be hivatalosan a Red Bull Racing Formula-1-es alakulata, hogy további két évre aláírtak Sergio Perezzel, aki így papíron 2026-ig biztosan marad a jelenlegi világbajnok istálló színeiben.

Mindez azt is jelenti, hogy 2025-re sem a középmezőnyből idén kiemelkedő Yuki Tsunodát, sem az F1-es mezőnybe tavaly szezon közben visszatérő Daniel Ricciardót nem léptetik elő a Visa Cash App RB-től (ahogy az is, hogy a hivatalos tartalékosuk, a tavaly Ricciardo helyén beugró Liam Lawson sem lesz az anyacsapat pilótája jövőre).

f1-ricciardo-visarb-1



Ricciardo maga is elismeri, hogy az idén nyújtott teljesítménye nem lehetett elég meggyőző a Red Bull vezetősége számára, hiszen tulajdonképpen a kínai fordulót és a Miami Nagydíj sprintjét leszámítva rendre elmaradt Tsunodától csapaton belül.

Ugyanakkor az F1-es Kanadai Nagydíj helyszínén azt is kijelentette: ennek ellenére sem tett még le arról, hogy egyszer újra a Red Bull versenyzője legyen, ahol 2014 és 2018 között versenyzett és ahol egy híján az összes futamgyőzelmét is aratta:

„Nem lepett meg, és nem is változtat semmin az én szempontomból” – fogalmazott Ricciardo a Formula.hu virtuális jelenlétében. „Nyilván a célom… egy ponton szeretnék oda visszatérni. De azt is tudom, hogy a szezonom nem volt túl látványos. Volt egy látványos pillanatom Miamiban, de azon kívül kissé hullámzó volt, és elég hosszú ideje csinálom már ezt és elég jól ismerem magam ahhoz, hogy tudjam, hogy jobban akarok teljesíteni.”

f1-ricciardo-visarb-2

„Már az első néhány futam után is csak arra koncentráltam, hogy a lehető legjobbamat nyújtsam itt. Így tudom a leginkább az irányításom alatt tartani a jövőmet” – vélekedett a rutinos ausztrál. „Mostanáig valószínűleg nem voltam túl kiemelkedő, ugyanakkor már azzal is nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek a Red Bull családban. Haladunk tovább előre.”

„Nem hiszem, hogy ez azt jelenti, hogy soha nem fog már megtörténni. Meglátjuk. Ha jövőre is még itt leszek, akkor boldog leszek” – tette hozzá Ricciardo.

Az ő helye egyébként a Visa RB-nél sem százszázalékos még (Tsunodáéval ellentétben, akinek kapcsán Helmut Marko épp a minap tett határozott kijelentést, bár a hivatalos megerősítés ott is hiányzik még) – jóllehet, Peter Bayer vezérigazgató nemrég úgy fogalmazott, hogy mindkét versenyzőjükkel elégedettek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: