DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 28. péntek
F1

Betlije ellenére küszöbön Perez hosszabbítása?

Sajtóértesülések szerint rövidesen eldőlhet, hogy a Monacóban pocsék F1-es hétvégét teljesítő mexikói 2025-re is marad a Red Bullnál.

A tavalyi hullámzó-botladozó produkció után Sergio Perez remek formában kezdte a szezont 2024-ben, sorozatban szállította a második helyeket Max Verstappen mögött. Az utóbbi hetekben azonban ismét visszaesett a teljesítménye: Imolában például csak nyolcadik lett, míg a minap a Formula-1-es Monacói Nagydíjon már az első körben kiesett, miután balesetbe keveredett a Haasokkal, akikhez azért volt közel a mezőnyben, mert szombaton már a Q1-ben búcsúzott az időmérőn.

Emiatt felmerülhet, hogy esetleg mégsem annyira biztos, hogy Perez a preferált jelöltjük a 2025-ös második ülésre a Red Bullnál, mint ahogy azt eddig hangoztatták. A Motorsport.com portál értesülései szerint azonban az utóbbi hetek betlijei ellenére a mexikói közel áll ahhoz, hogy rövidesen meghosszabbítsa a szerződését az energiaitalosokkal.

f1-perez-redbull-1



Korábban amúgy a mexikói sajtó arról számolt be, hogy Perez elutasított egy egyéves ajánlatot, míg az erre válaszul tett kétéves ajánlatból a bikák nem kértek. Mindenesetre most az idézett lap azt írja, hogy a Red Bull sem a Visa Cash App RB-nél remeklő Yuki Tsunoda előléptetésével, sem a Ferraritól való kényszerű távozása után még mindig szabadon igazolható Carlos Sainzcal nem számol – ami azt is jelenti, hogy vélhetően utóbbinak tényleg már csak a 2026-tól Audi gyári csapattá vedlő Sauber, valamint a néhány napja felröppent Williams lehet a két esélye a következő szezonra.

A Red Bull F1-es csapatvezetője, Christian Horner ugyan elismerte, hogy szükségük lenne arra, hogy Perez folyamatosan pontokat szerezzen, úgy véli, hogy összességében még mindig nagyon erős teljesítményt nyújtott eddig idén a versenyző:

f1-perez-redbull-2

„Ez a hétvége brutális volt számára. Természetesen biztosra kell mennünk, hogy mindkét autónkkal pontokat szerzünk, mert nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Ferrari és a McLaren fenyegetését mindkét bajnokságban” – nyilatkozta Horner a Monacói Nagydíjat követően.

„Ugyanakkor Checo első hat futama rendkívül erős volt, az első sorba kvalifikálta magát, második-harmadik helyeket és sok pontot szerzett. Csak azt kell elérnünk, hogy visszanyerje az önbizalmát és nehogy elsüllyedést lássunk.”

A Red Bull F1-es sportszakmai tanácsadója még a monacói forduló előtt arról beszélt, hogy a nyári szünet előtt döntést akarnak hozni, most még korábbi határidőt jelölt meg: „Úgy gondolom, Barcelonára tisztább lesz a képünk” – fogalmazott a 80 éves szakember a június közepi Spanyol Nagydíjra utalva. De vajon még mindig Perez van-e nála pole-pozícióban a Verstappen melletti ülésre? „Jó helyzetben van. Nem mondanám azt, hogy pole-pozícióban, de jó helyzetben” – felelte Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: