DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Elárulta a Red Bull, ki az első számú opciójuk

Helmut Marko beszélt ismét a második F1-es ülésük sorsáról: az is kiderült, meddig szeretnének döntést hozni a világbajnok energiaitalosok.

Miközben Max Verstappen jövője kapcsán is időről-időre felmerülnek kérdőjelek, ő rendelkezik szerződéssel egészen 2028-ig a Red Bull-lal, a második ülés sorsa viszont ténylegesen nyitott lehet még a világbajnok alakulatnál.

Sergio Perez eddigi 2024-es teljesítményét rendre dicsérték Christian Hornerék, sőt az imolai haloványabb produkció után sem beszéltek róla túlzottan negatívan. Ezt a csapatvezető pénteken Monacóban is elismételte: elmondása szerint nem aggódnak Perez esetleges ingadozó formája miatt.

Helmut Marko, a Red Bull F1-es sportszakmai tanácsadója pedig a Kleine Zeitungnak a minap meg is erősítette, hogy továbbra is a mexikói a favorit – egyúttal azt is elhintette, meddig születhet döntés:

f1-perez-marko-redbull



„Zajlanak az egyeztetések, és továbbra is Checo az első számú opciónk. Szeretnénk ezt még a nyári szünet előtt letisztázni, még ha nyilván nem is helyezünk magunkra nyomást emiatt.”

Perez hosszabbítása kapcsán érdemes lehet megemlíteni, hogy a Fox News Mexico a napokban arról számolt be, hogy értesüléseik szerint a Red Bull már tett is egy egyéves ajánlatot a pilótának, amit azonban a versenyző visszautasított. Helyette egy kétéves szerződést javasolt a menedzsmentjével, amelyet viszont az F1-es istálló nem fogadott el – persze ezek egyelőre csak pletykák.

 

Tsunoda is ott van a listán

Perez helyére elsődlegesen a Red Bull saját neveltjei jöhetnek esetlegesen szóba – illetve szóltak híresztelések arról is, hogy Carlos Sainz neve is a kalapban lehet –, akik közül pedig idén eddig Yuki Tsunoda nyújt kifejezetten erős teljesítményt a Visa Cash App RB-vel, kiemelkedve az „alsóházból”. Marko elárulta, hogy a japán pilóta is ott van a képletben:

„Természetesen ő is része a beszélgetéseknek. Általánosságban véve számos opciónk van a szerződésében, amelyekkel több évre elköteleződhet” – fogalmazott a 80 éves szakember Tsunoda kapcsán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: