DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Reménykedő Mercedes-pilóták: Russellt meglepte a W15 tempója

Az ötödik és a hetedik pozícióban zárta a két Mercedes a Monacói Nagydíjat: bár sok esélyük nem volt előrébb kerülni, a két brit pilóta látja a fejlődést, és bizakodóak a kanadai forduló előtt.

Lewis Hamilton és George Russell is megőrizte a Monacói Nagydíj időmérőjén szerzett pozícióját a vasárnapi futamon: míg a hétszeres világbajnok a hetedik helyen ért célba, addig fiatalabb csapattársa ötödikként, Max Verstappen előtt fél másodperces előnnyel zárta a versenyt.

A leintést követően Hamilton így értékelt a Sky Sports kamerái előtt: „A mai teljesítményünk reménykedésre ad okot – egymás után három futamra is hoztunk fejlesztéseket. Pozitív ezt látni, lépésről lépésre haladunk. A következő futamra pedig remélhetőleg már én is megkapom az új első szárnyat.”



„Kanadában természetesen, ahogy eddig is, mindent bele fogok adni – jó érzés látni, hogy egyre erősebb a teljesítménye a csapatunknak” – fogalmazott a hétszeres világbajnok.

Russell is bizakodó

A fiatalabb brit szerint egy túlzottan is eseménytelen körözésen vannak túl, de meglepetést okozott számára a Mercedes tempója:

„Kifejezettem hosszú futam volt a mai, furcsa volt. Az első 30 körben csak autókáztunk körbe-körbe. Azonban, amikor Max kereket cserélt, elkezdtem erősebben nyomni – csak ekkor jöttem rá, milyen közel is tudok kerülni a Ferrarikhoz és a McLarenekhez. Ennek kifejezetten örültem.”

„Max helyezett rám egy kevés nyomást, de kontroll alatt tudtam tartani a helyzetet. A megszakítás mindenkinek frusztráló volt, hiszen Monacóban az egyetlen izgalmi faktor a stratégia szokott lenni – azonban ez így kiesett a képből. Összességében, kihoztuk a maximumot a mai napból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: