DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Russell reméli, fordulópontot jelent Monaco

Frusztrálja, hogy századokkal maradt le a második sorról, de a Mercedes F1-es pilótája szerint a legfontosabb, hogy érezhetően fejlődnek a W15-össel.

Már pénteken is úgy tűnt, hogy a Mercedes erősebb lehet a Formula-1-es Monacói Nagydíjon az idei átlagnál. Ez végül részben be is bizonyosodott a szombati kvalifikáción, ahol George Russell ötödik rajthelye nem feltétlenül nevezhető kiemelkedőnek, viszont csupán 25 ezreddel maradt el a harmadik Carlos Sainztól és egyetlen ezreddel a negyedik Lando Norristól.

„Nagyon erős eredmény a mai. Két századra voltunk a harmadik helytől, ami őszintén szólva nagyon frusztráló, amikor ennyire szoros a csata” – fogalmazott a Sky Sports F1 kamerái előtt a brit pilóta az időmérőt követően.

f1-russell-monaco-mercedes-day2-1



„Ugyanakkor óriási fejlődést produkálunk jelenleg, a csapat rendkívül keményen dolgozik. Vannak új alkatrészek az autón ezen a hétvégén, és nagyon-nagyon jónak érződtek” – utalt többek között az új első szárnyra a pilóta. „Remélem, hogy ez némileg egy fordulópont lesz számunkra, miközben Monaco határozottan sosem volt az erőssége az autónknak.”

Amikor rámutattak, hogy a Mercedes főleg a pálya első szakaszán remekelt, Russell így reflektált: „Sokat táncolt az autó abban az első szektorban. Nagyon-nagyon erősnek érződött a köröm, hogy őszinte legyek. Nagyon elégedett voltam vele. Utólag mindig úgy érzed, hogy egy picike még volt benne, de óriási az az adrenalin, ami átmegy rajtad, amikor befejezel egy kört ezen a pályán.”

„Nagyon elégedett vagyok a mai eredménnyel. Lehetett volna harmadik hely is, végül ötödik lettem. Nagyon közel voltam, de a legfontosabb, hogy fejlődünk” – hangsúlyozta Russell.

f1-russell-monaco-mercedes-day2-2

Wolff: Rendben van az eredmény

A Mercedes F1-es csapatfőnöke, Toto Wolff annak ellenére is elégedett volt a szombati produkcióval, hogy a szabadedzéseken még Russellnél is erősebbnek tűnő Lewis Hamilton csupán a hetedik pozícióba kvalifikálta magát:

„Az ötödik-hetedik hely nagyon hasonló kicsit. A tempónk jó volt, csak egy kicsi hiányzott a harmadik, sőt talán a második helyhez is” – mondta el Wolff, aki szerint ezúttal a gumikat is sikerült működési tartományba hozniuk: „Minden célt jól belőttünk, de talán ez az autónk tempója most. 270 ezredmásodpercre lenni a pole-tól Monacóban rendben van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: