DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
F1

„Ne aggódjatok, nem hagyok semmit kicsúszni a kezeim közül” – Sainz

Továbbra sem döntött a jövőjéről a spanyol F1-es, aki állítja: nem szabott magának határidőket. Látni akarja az összes opciót, hogy a legjobbat választhassa közülük.

Carlos Sainz azok után maradt ülés nélkül 2025-re, hogy a Ferrari leszerződtette a helyére Lewis Hamiltont. A bejelentés óta már több mint három hónap eltelt, a háromszoros F1-es nagydíjgyőztes jövője azonban még mindig nem tisztázott.

Az nyílt titok, hogy a 2026-tól az Audi gyári csapatává avanzsáló Sauber ajánlatott tett Sainznak, méghozzá anyagilag igencsak jövedelmezőt. Ugyanakkor úgy hírlik, az Audi sietettné a pilótát – olyannyira, hogy állítólag már egy négyfős listát is készítettek B opciókból helyette.

f1-sainz-ferrari-1



Sainz ugyanakkor a sajtóhírek szerint szeretne még kivárni, hátha esetleg üresedés vagy jobb opció kínálkozna számára a Mercedesnél vagy a Red Bullnál. A Mercedesnél Hamilton helyét foglalhatná el, bár erre egyre inkább tűnik Andrea Kimi Antonelli a fő esélyesnek, míg a Red Bullnál Sergio Perez és akár Max Verstappen esetleges távozása is adhatna esélyt számára – még ha jelen állás szerint nem is túl sok eséllyel.

A Monacói Nagydíj csütörtöki sajtónapján természetesen Sainz nem kerülhette ki a jövőjét érintő kérdéseket: „Úgy gondolom, mindenki függ mindenkitől. A Formula-1 egy körforgás, és igen, még nem döntöttem. Nem tudom, hol fogok versenyezni jövőre. Nem tűztem ki határidőket, nem is tudom, hogyan kell” – mondta el a Formula.hu jelenlétében.

„De azt elmondhatom, hogy egy ennyire fontos döntésnél a karrierem ezen szakaszában minden kártyát az asztalon akarok látni, hogy kiválaszthassam a megfelelőt és alaposan átgondolhassam. 30 éves leszek idén, és a következő lesz a projekt, amit nagyon szeretnék, ha működne. Szóval annyi időt adok magamnak, amennyi csak szükséges.”

f1-sainz-ferrari-2_1

Nem marad-e hoppon Sainz?

A fentiek kapcsán benne lehet a pakliban, hogy Sainz végül a pilótakeringő vesztese lesz. A Sky Sports F1 például a minap arról számolt be, hogy értesüléseik szerint a Mercedesnél már nem opció a spanyol szerződtetése „időzítésbeli eltérések” miatt. Sainz azonban hűteni igyekezett az aggodalmakat:

„A kulisszák mögött én azért többet tudok, mint ti, srácok. Vannak pletykák meg ilyesmik, de ne aggódjatok, nem fogok semmit hagyni kicsúszni a kezeim közül. Csak minden opciót az asztalra teszek, hogy a helyes döntést hozhassam meg.”

„Csak ennyit mondhatok, és amint elhatározom magam, minden nagyon gyorsan fog történni. Ez mind arról szól, hogy mindent összerakjunk, amiről úgy érzem, szükségem van az új szerződésemben” – fogalmazott a pilóta, aki amikor konkrétan rákérdeztek, hogy a Mercedes már kihúzható-e az opciók közül, röviden ennyit válaszolt: „Nem erősíthetem meg ezt, sajnálom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: