DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Rosberg: A főnök nem kerülheti a konfliktust

Ha nem akarja, hogy a Ferrarin belül elszabaduljon a pokol, Fred Vasseurnek meg kell regulázni a versenyzőit – erről beszélt Nico Rosberg, aki felidézte a Mercedesen belüli rossz példát is.

A kínai F1-es hétvége sprintjét követően Charles Leclerc elégedetlenségének adott hangot azt illetően, hogy Carlos Sainz túl keményen védekezett vele szemben azt követően, hogy csatába bonyolódott Fernando Alonsóval – a monacói versenyző úgy véli, ez túlment azon a határon, ami csapattársak között még belefér.

leclerc-sainz



A Mercedes egykori világbajnoka, Nico Rosberg, aki kemény csapaton belüli csatákat élt meg Lewis Hamiltonnal szemben, úgy véli, hogy Fred Vasseur feladata lesz, hogy rendet tegyen a két pilóta között.

Rosberg ennek kapcsán felidézte, hogy kezelték az ilyesmit a csillagosoknál: „Mercedesnél rendkívül részletes szabályrendszerünk volt akkoriban. Minden forgatókönyv és minden kanyar le volt írva, hogy kinek, mikor, hol mihez van joga, és kinek kell helyet hagynia.”

vasseur

„Egyetlen más csapatnál sincs ilyen, a Ferrarinál pláne nem, de most már nekik is ezt kell csinálniuk” – fejtette ki a német, majd így folytatta: „A Charles és Carlos közötti párharcban az a kérdés, hogy Charles Carlos előtt volt-e, mert ez a döntő.”

„Ha minimálisan elöl vagy, akkor tiéd az elsőbbség, de amíg nem vagy elöl, addig nem. Aki belül van, annak van elsőbbsége, de akkor már nem, ha 5 méterrel elvéted a kanyarcsúcspontot. Arra már megint egy másik szabály érvényes” – mondta Rosberg, majd arra is rámutatott, mi volt a problémája a Mercedesnél uralkodó gyakorlattal:

rosberg-hamilton-2

„Toto gyakran Paddy Lowe-ra bízta az ilyen dolgokat, és ez nem volt túl jó. Paddy volt a csapatfőnökünk, viszont ő kerülte a konfliktusokat, és inkább a problémamentes utat választotta. Ez nagyon rossz volt, mert rendkívül fontos, hogy a csapatfőnök egyértelmű irányt jelöljön ki.”

ferrari-logo

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: