DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Ocon: Idén először nem sikerült kihozni a maxot az autóból

A fejlesztések ellenére sem lett gyorsabb Esteban Ocon Alpine-ja, a pilóta szerint maradt némi potenciál a franciák autójában. Csapattársa örül a 16. helyet érő körének.

Fejlesztésekkel érkezett az Alpine Kínába, viszont ez sem segített a csapat gyenge tempóján. Esteban Ocon mindössze a 17. helyen végzett a sprintidőmérőn, ráadásul csapattársa, Pierre Gasly is megelőzte a franciát, pedig ő még az autó korábbi, fejlesztések előtti verzióját vezette. Ocon elmondása szerint nem sikerült kihozni a maximumot az Alpine-ból a sprintkvalifikáció során.

„Nem sikerült maximalizálnunk az autóban rejlő potenciált a mai napon, idén talán először történt ilyen. Több volt ma ebben, de csupán egy szabadedzéssel nem sikerült mindent összeraknunk.”

„Egy kis teljesítmény maradt még benne, úgyhogy örülök, hogy a parc fermé után holnap még tudunk változtatni a rendes időmérő előtt. Holnap reggel megpróbálunk így versenyezni, utána pedig kipróbálni egy új beállítást az autón, meglátjuk, mire megyünk vele” – idézi a Motorsport szakportál Ocont.A másik Alpine-pilóta, Gasly problémával küszködött a szabadedzésen, viszont csapatának sikerült megoldani a gondot a sprintidőmérőig, amely után elégedett volt a körével a francia – még úgy is, hogy az csupán a 16. helyre volt elég.

„Az ERS-sel akadt problémánk ma reggel, így lényegében mindössze három kört tudtam futni az edzésen. Azt pedig mindenki tudja, milyen fontos egy sprinthétvégén, hogy az elejétől fogva minden rendben menjen. A srácoknak sikerült megoldaniuk a hibát ma délutánra, kicserélték a motort és így részt tudtunk venni a kvalifikáción. Elégedett vagyok az időmérős körömmel, egy kissé jobbra sikerült, mint amilyenre számítottunk.”

„Nehéz volt a fejlesztett padló nélkül menni, de jó próbálkozás volt, közel voltunk az SQ2-höz. Tudom, hogy Miamiban én is megkapom ezeket a fejlesztéseket, és az majd segít nekünk eljutni a Q2-ig és közelebb a pontszerző helyekig” – értékelt Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: