DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Mintha jégen vezetnék!” – Verstappen szenvedett az esőben

Egyszerűen nem tudta üzemi hőfokra melegíteni az abroncsokat a vizes pályán a címvédő – ráadásul duplán nehezítheti a rajthely a dolgát a kínai F1-es sprinten.

Max Verstappen a jelenlegi Formula-1-es mezőny egyik legjobb esőmenőjének számít, ezért joggal várhattuk volna azt, hogy amikor vizessé vált a pálya az F1-es Kínai Nagydíj sprintidőmérőjének utolsó szakaszára, még jobb esélyei lesznek a sprintpole bezsebelésére.

Nem így történt: a holland többször is belerontott a körébe, és végül csak a negyedik rajthelyet szerezte meg a szombati sprintfutamra Sanghajban. A Red Bull világbajnoka elárulta: egyszerűen nem tudta üzemi hőfokra melegíteni az abroncsokat a vizes pályán.

f1-verstappen-sprintidomero-redbull-sanghaj



„Hihetetlenül csúszós volt” – értékelt Verstappen a Sky Sports F1 kamerái előtt. „Rettenetesen szenvedtem azzal, hogy felmelegítsem a gumikat, ezért volt nagyon nehéz a pályán tartanom az autót. Igazából soha nem is sikerült üzemi hőfokot elérnem velük, olyan volt, mintha jégen vezetnék.”

„Ezért is eléggé megérdemelt az, ahol végeztünk az időmérőn, egyszerűen nem igazán működött nekem az esőben. Még ha persze szerintem a száraz pályán elég jónak is tűntünk, amivel természetesen elégedett vagyok.”

Szenvedett tehát a vb-éllovas, de így is negyedik rajthelyet szerzett a sprintre, ahol adódhatnak még lehetőségei – igaz, még egy szempontra rámutatott a holland pilóta, ami nem kedvez neki jelenleg:

„Nem ideális itt a belső ívről rajtolni, mivel sokkal kisebb a tapadás ezzel a festett dologgal az aszfalton. Úgyhogy meg kell próbálnunk a lehető legjobb rajtot venni, aztán szerintem igen hosszú etapot kell majd teljesítenünk egyetlen gumiszetten a sprinten, de úgy gondolom, ez nagyon érdekessé teszi a dolgokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: