DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Amikor jött az eső, izgatott lettem!” – Hamilton

Tudta a hétszeres F1-es világbajnok, hogy vizes pályán jobbak lehetnek, így a sprintes esélyeiket is a körülményektől teszi függővé a Mercedes pilótája.

Pár pillanatig úgy tűnt, Lewis Hamilton örülhet majd az esős sprintidőmérő végén, hiszen a leintés után ő vezetett az SQ3 végén. Aztán viszont Lando Norris korábban elvett körét visszaadták, így a Mercedes versenyzője „csak” a második helyről rajtolhat majd mellőle az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamán szombaton.

Persze a 39 éves pilóta így is rendkívül elégedetten értékelt a leintést követően a Sky F1 kamerái előtt, de elismerte, hogy az eső is kellett a Mercedes eredményéhez:

f1-hamilton-sprintidom-mercedes-kina



„Rendkívül trükkös volt” – mondta a körülményekről Hamilton. „Senkinek nem volt túl sok tapadása, de nagyon boldog vagyok. Amint láttam, hogy jön az eső, izgatottá váltam, mivel száraz pályán nem voltunk elég gyorsak. Úgyhogy amikor érkezett az eső, azt gondoltam, így jobb lehetőségeink lehetnek, és így is kelt életre az autó.”

A szombati sprintverseny esélyei kapcsán is realista a brit versenyző: „Ez igazából attól függ, milyenek lesznek a körülmények. Ha ilyenek, akkor talán lesz esélyünk, hogy valahol ott elöl végezzünk. Ha száraz pályán fogunk menni, akkor természetesen a Ferrarik és a Red Bullok el fognak menni mellettünk, de talán a többiek közül néhányakat fel tudunk tartóztatni.”

A Mercedes F1-es csapatvezetője, Toto Wolff természetesen dicsérte Hamiltont, emellett azt is megjegyezte, hogy az erős eredményben a jó gumielőkészítés is szerepet játszott: „Ez megmutatta, hogy mindez a gumik előkészítéséről szólt. Helyesen döntöttünk az utolsó etap során. Jó tartományban voltak a gumik, ezt kombinálva a nagyszerű vezetéssel eredményezte a köridőt.”

Hamilton csapattársával, George Russell-lel viszont épp kibabrált az eső még a második szakasz végén, így a fiatalabb brit csak a 11. helyről vághat majd neki a sanghaji sprintnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: