DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

„Rendkívül erőteljes a DRS-ünk, ez segíthet a futamon” – Alonso

Az Aston spanyolja szerint abból is képesek lesznek előnyt kovácsolni Sanghajban, ha hátrébb kvalifikálják magukat – arról is beszélt, hogyan szereznek minél több pontot a hétvégéken.

Néhány nappal ezelőtt jelentette be az Aston Martin Fernando Alonso hosszabbítását, aki ezzel továbbra is a mezőny rangidős pilótája marad. A spanyol szerint meg sem fordult a fejében a visszavonulás, és bízik a csapata folyamatos fejlődésében. A Honda 2026-os érkezése is egy fontos tényező volt Alonso döntésében, és a korábbi viharos viszony ellenére várják a közös munkát.

Bár az előző szezon kezdetéhez képest a 2024-es évben még nem láttuk a dobogón ünnepelni a kétszeres világbajnokot, az Ausztrál Nagydíj alatt bizakodóan fogalmazott a sanghaji hétvégével kapcsolatban: „Véleményem szerint mindig lehetőséget ad az, ha tempóban nem vagyunk a többiek szintjén.”„Ha változó időjárási körülményekkel kell szembenéznünk, vagy az, hogy sprinthétvége lesz, mindig adnak egy kis extrát. Trükkös hétvégére számítok. Kína Ausztráliához hasonlóan, a hosszú kanyarjaival talán a Ferrarinak kedvezhet, ahogy a Red Bullok is erősek lesznek… Meglátjuk, hogy még kik. A mi DRS-ünk rendkívül erőteljes, ez a segítségünkre lehet a hosszú egyenesben. Kíváncsian várom, milyen lesz.”

A fejlesztési csomag szerepe

Suzukában került fel az Aston idei első fejlesztési csomagja a két versenyző autójára – Alonso szerint ez csak megalapozta a többi módosítást. A Japán Nagydíjat követően így fogalmazott: „Még van néhány dolog tervben az autó fejlesztésére.”

„Az első csomagunk csak az alapja volt azoknak, amik a szezon során még az autóra fognak kerülni – ezért továbbra is rengeteg mindent kell elemeznünk. Azonban a futamokon remekül ki tudjuk használni a lehetőségeinket a pontszerzés tekintetében, talán többet is be szoktunk zsebelni, mint amennyit megérdemlünk.”

„A kiállásokat kiválóan hajtja végre a csapat – a második kerékcserénél, amikor megláttam a zöld lámpát és elindultam, azt hittem, nem cserélték le mind a négy abroncsot, olyan gyorsnak érződött” – osztotta meg a spanyol Suzukában, milyen kicsinek tűnő dolgokkal képes az Aston időt és pozíciót nyerni maguknak a pályán.

„Szóval, vannak ehhez hasonló apróságok, melyek segítenek a lehető legjobb eredményeket elérni. Azonban, ha a nagy képet nézzük, a tempónk nem ott van, ahol szeretnénk, hogy legyen. Erre kell jelenleg a legnagyobb hangsúlyt fektetnünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: