DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Vonzó és érdekes lehet” – Vettel az F1-es visszatérésről

Minden a csomagtól függ, beszélt Toto Wolff-fal, de másokkal is: ismét egy esetleges F1-es visszatérés lehetőségéről beszélt a négyszeres világbajnok.

Sebastian Vettel 2022 végén búcsúzott el a Formula-1-től, magától a sportágtól azonban nem távolodott el. Ez vonatkozik a teljes autósportra is, hiszen a múlt héten a Porsche WEC-autóját tesztelte, és a körözés után már nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy akár rajthoz álljon a Le Mans-i 24 óráson – minderről az e heti Pitwallban is hosszabban beszéltünk:

 

Viszont szóba jöhet-e egy esetleges F1-es visszatérés? A napokban minden eddiginél egyértelműbb utalásokat tett arra a négyszeres világbajnok, hogy ez nincs kizárva. Vettel ugyanis így felelt a Sky News azon kérdésére, hogy csábítaná-e egy 2025-ös ülés:

„Nos, potenciálisan igen, hiszen nincs ülésem, de a kérdés az, hogy keresek-e. Úgy vélem, ez a csomagtól függ. Azért vonultam vissza a Formula-1-ből, hogy ne jöjjek vissza, ugyanakkor azt is elmondtam, hogy sosem tudhatjuk. Ez szerintem továbbra is áll.”

„Nyilván van, ami hiányzik, ami főként a versengés, de vannak dolgok, amik meg nem, úgyhogy ez nem változott. Természetesen más így az életstílus, és ezt még mindig élvezem. Sosem tudhatod, merre visz az élet, szóval talán visszavisz a volán mögé, talán nem.”

wec-porsche-vettel-teszt-1



Vettel a Radio X-nek részletesebben is beszélt minderről: „Minél jobb az autó és a csapat, annál izgalmasabb annak a lehetősége, hogy sikeres legyél. Követem a sportot, látom, mi történik. És vonzó és érdekes lehet egy visszatérés, de ez tényleg a teljes csomagtól függ, mert ez komoly elkötelezettséget is jelent a vezetésen kívüli dolgok kapcsán.”

„Ahhoz, hogy komolyan fontolóra vegyem, az nagyban függ a csomagtól. Életkor szempontjából még mindig pokolian fiatalnak érzem magam, hiszen ezek a srácok még mindig itt vannak és hosszú távú szerződéseket írnak alá – úgy tűnik, még akár 10 évem is lehetne a sportban! Úgyhogy egyértelműen előttük járok a fittség fenntartásában.”

 

Beszélt Wolff-fal – de nem csak vele

Jelenleg az egyik legértékesebb kiadó ülés a 2025-ös F1-es rajtrácson a Mercedesé, miután Lewis Hamilton átigazol a Ferrarihoz. Toto Wolff eddig nem említette az esélyes jelöltek között Vettelt, aki kapcsán úgy fogalmazott, hogy szerinte a német lezárta az F1-es karrierjét. Maga a pilóta nem tagadja, hogy beszélt a Mercedes csapatvezetőjével, bár nem feltétlenül Hamilton utódjelöltjeként:

wec-porsche-vettel-teszt-2

„Voltak beszélgetéseim vele, nem igazából az ülés kapcsán. De beszéltünk röviden az egész helyzetről is. De beszéltem másokkal is, mert mostanáig is tartom a kapcsolatot. Van néhány projektem és ötletem az F1-gyel közösen. Meglátjuk, hogy megvalósulnak-e vagy sem.”

„Úgyhogy tartom a kapcsolatot. Nem tudom. Azt hiszem, még néhány telefonhívásra és beszélgetésre van szükség ahhoz, hogy kicsit többet megtudjak. De egyértelmű, hogy a Mercedesé az egyik legjobb ülés a rajtrácson.”

 

A gyerekek nem támogatnák

Vettel annak idején sokat beszélt arról, hogy a visszavonulása egyik oka az volt, hogy több időt tölthessen a családjával és a gyermekeivel. A 36 éves versenyző ismét hangsúlyozta, hogy ez fontos szempont az esetleges mérlegelésnél:

„Ezt a döntés saját magam, de egyúttal a családom szempontjából is hozom meg. A gyerekek már mondták, hogy szeretik azt, ahogy most vannak a dolgok. Nem igazán támogatnák, hogy komoly időt eltöltve jöjjek vissza, és ezt kérdezés nélkül is elmondják. Az autótól függően természetesen közösen átbeszélnénk ezt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: