DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Imádnám, ha Seb visszatérne” – Hamilton

A hétszeres F1-es világbajnok úgy érzi, Vettel remek opció lenne a Mercedesnek a helyére. Russellnek mindegy, ki lesz a csapattársa jövőre.

A Formula-1-ből 2022 végén visszavonuló, nemrég a Porsche endurance-világbajnoki hypercarját tesztelő Sebastian Vettel a minap minden korábbinál egyértelműbb utalást tett arra, hogy nem zárja ki akár a Formula-1-es visszatérés lehetőségét sem. Elmondása szerint ez elsősorban a „csomagtól” függ, és azt is elárulta, hogy Toto Wolff Mercedes-főnökkel és másokkal is beszélt – bár azt is hozzátette, hogy élvezi a jelenlegi életét és a gyerekei nem örülnének egy teljes visszatérésnek.

Mindenesetre Vettel számára az egyik lehetőség erre a Mercedes egyelőre üresen álló második 2025-ös ülése lehetne. Az onnan kiszálló és a Ferrarihoz átszerződő Lewis Hamilton Suzukában elmondta, hogy megérti, hogy Vettelnek hiányzik az F1-ben való versenyzés:

„Mindig hiányozni fog. Ez a világ legnagyszerűbb sportja, a legnagyszerűbb élmény a világon. A legcsodálatosabb érzés emberek egy csoportjával azon dolgozni, hogy nyerjünk és elérjünk valamit. Számomra semmi nincs, aminek a kapcsán ugyanígy éreznék.”

f1-hamilton-vettel-russell



A Vettellel köztudottan jó kapcsolatot ápoló Hamilton a német esetleges visszatéréséről is kifejtette a véleményét: „Imádnám, ha Seb visszatérne. Úgy vélem, lenyűgöző opció lenne a csapat számára. Egy német versenyző, egy többszörös világbajnok pilóta. Valaki, aki elképesztő értékekkel rendelkezik és továbbra is előre tudná vinni a csapatot. Örülnék, ha visszatérne.”

A hétszeres világbajnoknak nincs preferenciája az utódját illetően, de azt azért elmondta, milyen pilótát szeretne a helyén látni a Mercedesnél: „Az egyetlen, ami érdekelne, hogy olyasvalaki kerüljön a csapathoz, aki tisztességes és igazodik a csapathoz és ahhoz, amerre a csapat tart. Aki együttérző, együtt tud dolgozni remek emberekkel és hajtani tudja őket. Rengeteg nagyszerű ember volt az alakulatnál.”

„Versenyzőként vannak, akik önzőbbek, mint mások. Vannak néhányan, akik jó pilóták, de talán nem a legjobbak csapatkörnyezetben. Nem tudom, nem voltam mindenkivel együtt. De remélem, valaki nagyszerűt találnak. George már ott van, aki tökéletes, és biztos vagyok benne, hogy sok jó lehetőségük lesz. Szerintem mindig nagyszerű egy feltörekvő pilótának lehetőséget adni, szóval számomra izgalmas egy fiatal érkezésének ötlete.”

 

Russellnek mindegy, ki érkezik mellé

Vettel szavaival természetesen George Russellt is szembesítették az FIA által szervezett csütörtöki sajtótájékoztatón, aki így reflektált annak lehetőségére, hogy a német lehetne esetleg 2025-től a csapattársa a Mercedesnél:

„Sebastian egy nagyszerű ember és egy négyszeres világbajnok, és biztos vagyok benne, hogy a személyisége hiányzik a mezőnyből. Úgy vélem, fontos, hogy a 20 legjobb versenyző legyen itt, aki futamgyőzelmekért és bajnokságért harcol. Ahogy korábban mondtam: bárkire nyitott vagyok csapattársként, akár világbajnokról, akár újoncról van szó, nem változtat a hozzáállásomon. És ahogy mondtam, mindenkit szívesen látunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: