DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Már szombaton voltak jelei Verstappen fékhibájának

Az F1-es Ausztrál Nagydíjon kieső címvédő elárulta: már előző nap észleltek furcsaságokat, de nem tudták azonosítani a problémát.

Drámai módon szakadt meg Verstappen győzelmi sorozata két hete a Formula-1-es Ausztrál Nagydíjon: a zsinórban tizedik elsőségére hajtó hollandnak már az első körökben ki kellett állnia fékproblémák miatt.

A verseny után a Red Bull még nem tudta pontosan, milyen probléma adódott a regnáló világbajnok fékjével, mindenesetre a beszállító, a Brembo egyből jelezte, hogy nem az ő oldalukról érkezett a hiba forrása.

A suzukai csütörtöki sajtónapon Verstappen az FIA sajtótájékoztatón nyilatkozva elárulta: már előző nap is észleltek furcsaságokat a féknél, csak akkor még nem tudták beazonosítani azok forrását.

Verstappen out_01



„Azt hiszem, már szombaton is láttunk néhány jelet, ahol nem úgy néztek ki a dolgok, ahogy kellett volna. Természetesen így utólag visszatekintve már mondhatjuk, hogy igen, a féknyeregtől jött. De nem láttunk semmi hibát az autóval.”

„Mindig rossz kiesni, de ha az építési specifikációval adódik gond vagy hasonló, az még rosszabb. Úgyhogy továbblépünk, tanulunk belőle, hogy többé ne fordulhasson ez elő. És általában nem is kellene.”

 

Visszavág-e Verstappen az F1-es Japán Nagydíjon?

Melbourne előtt legutóbb tavaly Szingapúrban nem Verstappen győzött, ahol a Red Bull nem is volt túl versenyképes a beállítások révén. Ausztráliában nem ez volt a helyzet, a fékgondok előtt a holland vezette a futamot, így a címvédő bízik benne, hogy Suzukában a két héttel ezelőtt történtektől függetlenül ismét erősek lesznek:

„Minden év más, de tavaly is kissé nehéz hétvégénk volt előtte Szingapúrban. Szerintem ha megnézzük Melbourne-t, teljesítmény tekintetében gyorsak voltunk, csak nem tudtuk befejezni a futamot. Ez nem ideális. De az autónk alapvetően szereti a gyors kanyarokat, szóval remélhetőleg ezt újra meg tudjuk mutatni ezen a hétvégén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: