DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Idén úgy kelünk fel, hogy harcolhatunk” – Haas

Kettős pontszerzésnek örülhetett az F1-es Ausztrál Nagydíjon az amerikai istálló: Hülkenberg és Magnussen szerint is erősebb a versenytempójuk, mint az időmérős.

Bár a mezőny második felébe tartozó alakulatok közül a Visa Cash App RB jegyezte a legjobb eredményt a Formula-1-es Ausztrál Nagydíjon azzal, hogy Yuki Tsunodát hetedik helyen értékelték, a szezon előtt sereghajtónak várt, de ezt jócskán túlteljesítő Haas is elégedetten távozhatott Melbourne-ből.

Nico Hülkenberg és Kevin Magnussen kilencedik és tizedik helye révén ugyanis kettős pontszerzést ünnepelhettek – a 2022-es Osztrák Nagydíj óta először –, és ezzel a Visa RB-től nem sokkal elmaradva a hetedik helyen állnak a konstruktőri világbajnoki tabellán három fordulót követően.

f1-hulkenberg-haas-melbourne-1



Ayao Komatsu, a Haas idény elején kinevezett új F1-es csapatvezetője mindenekelőtt a remek csapatmunkát méltatta az istálló közleményében: szerinte a bokszcsapat és a versenyzők is kiválóan dolgoztak vasárnap.

Hülkenbergék pedig mindenekelőtt arra mutattak rá nyilatkozataikban, hogy a tavalyi gumikezelési nehézségek után 2024-ben már a futamokon erősebbek is, mint egy körön: „Az első VSC segített nekem, és mindkét kerékcserémnél megelőztem egy autót a bokszkijáraton, és ez alapozta meg a versenyemet a VSC-vel és a csapatmunkával együtt, úgyhogy roppant boldog vagyok” – fogalmazott a német.

„Megszereztük a kilencedik és tizedik helyeket úgy, hogy egy topautó baleset miatt kiesett, Verstappen pedig kiállni kényszerült… továbbra is az a helyzet, hogy ha az öt élcsapat autói célba érnek, akkor nem sok minden marad nekünk. Még biztatóbbnak éreztem, hogy az autó jobbnak tűnt a versenyen, mint az időmérőn, ami eltér a tavalyi helyzettől, de praktikusabb így, mint fordítva.”

f1-magnussen-haas-melbourne-1

A csapattárs Magnussen is hasonló gondolatokat fogalmazott meg az Ausztrál Nagydíjat követően: „Mindkét autónkkal bejutottunk a pontszerzők közé az újabb nagyszerű csapatmunkának köszönhetően. A virtuális biztonsági autós fázis nekem nem segített, de cserébe Nicónak igen, így ő vissza tudott térni a csatába, és fantasztikus három pontot gyűjteni.”

„Roppant bátorító ez, és másképp állhatunk a versenyzéshez, mint egy éve: tavaly úgy keltünk fel a versenynapokon, hogy nem lesz túl jó. Ma úgy keltem fel, hogy tudtam, hogy lehet esélyünk harcolni, és ez igaznak is bizonyult. Erősebb volt a versenytempónk, mint az időmérős, és továbbra is ebbe az irányba kell dolgoznunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: