DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Russell: Nem gyanúsítom Alonsót, amíg nem láttam mindent

George Russell szerint szokatlan manőverrel védekezett ellene Fernando Alonso, ám egyelőre nem hibáztatja – azonban a brit érdekesnek találja, hogy beidézték a spanyolt.

Látványos balesettel zárult az Ausztrál Nagydíj: George Russell autója a falnak csapódott Fernando Alonso üldözése közben, majd félig az oldalára borulva állt meg. A brit sértetlenül megúszta a balesetet, azonban Lewis Hamilton korai kiesésével és Russell bukásával egyik Mercedes sem ért célba a futamon.

A leintést követően Russell így fogalmazott a balesetről a Formula.hu jelenlétében: „Úgy gondolom, én hibáztam bele, ez a saját felelősségem. Fél másodperccel voltam lemaradva Alonsótól száz méterrel a kanyar előtt, amikor hirtelen extrém gyorsan elkezdtem közelíteni felé. Nem tudom, hogy volt-e valami probléma az autójával.”



„Beidézték, ami furcsa ilyen körülmények között. Nem tudok jelenleg többet hozzáfűzni a történtekhez, először látnom kell mindent. Szimplán csalódott vagyok, hogy ilyen vége lett a futamomnak. Abban biztos vagyok, hogy száz méterrel a kanyar előtt fékezett, majd ismét a gázra lépett, ezután pedig normálisan kanyarodott. Erről láttam az adatokat.”

Féktesztelés történt?

Mikor arról kérdezték a britet, hogy szerinte az FIA által beidézett Alonso féktesztelte-e, így felelt: „Semmivel sem fogom meggyanúsítani, amíg nem láttam mindent. Közvetlenül mögötte voltam körökön keresztül, a kanyarnál pedig fél másodperces lemaradásban. Amikor lelassított, majd ismét gyorsított, nagyon meglepett – ez az én saram. Érdekes, hogy beidézték, kíváncsi vagyok, mit mondanak neki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: