DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Most lehet a legjobb esélyünk” – Leclerc

Bár a Red Bull-lal kapcsolatban még vannak kérdőjelei, a monacói úgy érzi: a 2024-es F1-es szezon kezdete óta Melbourne jelenti a legjobb esélyt a Ferrarinak.

Jól kezdte a Formula-1-es Ausztrál Nagydíjat a Ferrari: Charles Leclerc a leggyorsabbnak bizonyult a pénteki második szabadedzésen, míg a vakbélműtétje után visszatérő csapattársa, Carlos Sainz a harmadik időt autózta, nem sokkal elmaradva a közéjük ékelődő címvédőtől, Max Verstappentől.

A Red Bullnál is úgy érzik – és ezt a két pénteki gyakorlás adatai is alátámasztják –, hogy a Ferrari ütőképes lehet Melbourne-ben, s ezt maga Leclerc is megerősítette, igaz azért némileg óvatosan fogalmazott az első nap végén:

f1-leclerc-ferrari-melbourne-day1-1



„Egyelőre jónak érződik” – nyilatkozta a monacói az F1.com kamerái előtt. „Biztató napot teljesítettünk az első szabadedzés első köreitől kezdve a második gyakorlás végéig, úgyhogy ez egy jó kezdés.”

„Ugyanakkor továbbra is keményen kell dolgoznunk, mert biztos vagyok benne, hogy láthatunk majd néhány meglepetést holnap, és nincs rá ok, hogy szombaton is mindenki előtt legyünk kicsivel. Még mindig van tér javítani néhány dolgon: a versenyetapunk elég jól sikerült, ami bátorító, de folytassuk így tovább a munkát.”

Leclerc beszélt arról is, minek volt köszönhető, hogy sokan, köztük ő maga is, megjárták a pálya szélét az Albert Parkban: „Minden nagyon trükkös. Ez egy rendkívüli kihívást jelentő pálya elég magas rázókövekkel és még a szél is közrejátszott. Ráadásul csak egyetlen ív van: amint lemész kicsit róla, rögtön rengeteg tapadást veszítesz, de ez eléggé élvezetessé teszi a dolgokat, és egyelőre gyorsak vagyunk, úgyhogy élvezzük is, de meglátjuk, hogy holnap is ilyen gyorsak leszünk-e.”

 

Esély az időmérőn és a futamon is?

f1-leclerc-ferrari-melbourne-day1-2

A McLarent erősítő Lando Norris konkrétan Ferrari-pole-t jósolt szombatra, és maga Leclerc is egyetért abban, hogy az ausztrál pálya kínálhatja a legjobb esélyt eddig idén számukra a Red Bull legyőzésére, bár azért megjegyezte, hogy Verstappenék még visszafoghatták magukat a pénteki edzéseken:

„Azt mondanám, hogy jobb helyzetben vagyunk, mint az első két versenyen. Ugyanakkor a Red Bull még nem nyomta igazán, úgyhogy meg kell várnunk, hogy lássuk, milyen potenciál is rejlik bennük, de úgy vélem, még mindig előttünk járnak. De most lehet a legjobb esélyünk a szezon kezdete óta.”

Ami pedig a futamot illeti: „A versenytempó elég erősnek tűnt, de itt is nagyon nehéz az összevetés, mert sokan forgalomba kerültek, míg mi viszonylag tiszta köröket futhattunk. De elég jónak tűnt, és jobb, ha annak tűnik pénteken, mintha nem. Jó a kezdés, de tovább kell hajtanunk, aztán meglátjuk, mi lesz elérhető holnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: