DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Kicsit fáradt, de Sainz is harcba szállna a pole-ért

Jól érezte magát a vakbélműtétjét követő első F1-es edzésnapja során a Ferrari spanyolja, aki úgy érzi, egy kiadós pihenés után szombaton az esélyesek között lehet.

Alig két héttel a vakbélműtétjét követően, amely miatt kénytelen volt kihagyni a Szaúd-arábiai Nagydíjat, ismét autóba ült a Formula-1-es Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzésein Carlos Sainz. Az első kérdés a nap végén természetesen arról szólt a Ferrari spanyolja irányába, hogy hogyan érezte magát a volán mögött:

f1-sainz-ferrari-melbourne-day1-2



„Jól, köszönöm. Rendben vagyok, nyilván kicsit fáradtnak érzem magam egy napnyi edzés után és nem is vagyok még százszázalékos fizikailag, de úgy éreztem, jó napot zártam” – idézi Sainz szavait a Formula1.com weboldal.

„Sikerült teljesítenem az egész programot. Ha egy héttel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy teljesíteni tudom problémák nélkül az egész szabadedzést és mindent, akkor nagyon boldog lettem volna, és nagyon örülök is neki. Nyilván szükségem van egy kiadós éjszakai alvásra és egy kis pihenésre holnapig, de igen, jól érzem magam.”

 

Harcba szállna a pole-ért

Sainz ráadásul kifejezetten jól is kezdett Melbourne-ben, hiszen a harmadik helyen zárta a délutáni második szabadedzést a csapattárs Charles Leclerc és a Red Bull-os Max Verstappen mögött. Leclerc úgy nyilatkozott, hogy most lehet a legjobb esélyük a pole-pozíció megszerzésére, és ezért szeretne a spanyol is harcba szállni:

f1-sainz-ferrari-melbourne-day1-1

„Úgy gondolom, különösen Charles tűnt nagyon gyorsnak ma. Ami a magam részét illeti, nyilván lépésről lépésre haladtam, és tartottam magam egy tempóhoz, még nem feszegettem az autó és saját magam határait” – fogalmazott a pilóta.

„De úgy gondolom, hogy több kör megtételével és még több önbizalommal annak kapcsán, ahogy érzem magam, szerintem gyorsabbak leszünk holnap és remélhetőleg harcban leszünk a pole-pozícióért… mert úgy vélem, igen szoros lesz. Láthattuk ezt az első szabadedzésen, és bár a másodikon tettünk előre egy lépést, de úgy gondolom, az időmérő inkább az FP1-re fog hasonlítani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: