DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Verstappen: Mint 2021-ben, csak most sikerült

Végre megszerezte első dzsiddai rajtelsőségét Max Verstappen, akit mai köre a 2021-ben az utolsó kanyarban elbukott gyorskörre emlékeztette.

Max Verstappennek eddig nem volt szerencséje a dzsiddai időmérőkön: 2021-ben az utolsó kanyarban dobta el a biztos rajtelsőséget, 2022-ben csak a negyedik helyre kvalifikálta magát, míg 2023-ban egy műszaki hiba miatt meg sem próbálhatta megszerezni a pole-t. Most viszont minden összeállt, és magabiztosan szerezte meg az első helyet.

A holnap sorozatban kilencedik futamgyőzelmére törő, az előző 19 versenyből 18-at nyerő világbajnok így nyilatkozott a leintés után: „Ez egy nagyon jó nap volt. Valamicskét javítottunk az autón az éjszaka folyamán, ami kicsit több önbizalmat adott a nagy sebességű kanyarokban.”

verstappen-szaud-pole-2



„Itt sok múlik az önbizalmadon, és azon, hogy mennyire tudsz a határon menni. Ma nagyon jól éreztem magam az autóban az egész kvalifikáció alatt, őrületes, hogy milyen gyorsan lehet itt menni” – mondta Verstappen, majd visszautalt arra a bizonyos 2021-es időmérőre:

„Elégedett voltam az első Q3-as körömmel, majdnem olyan érzés volt, mint a 2021-ben elbukott kör, kivéve, hogy az utolsó kanyar is sikerült” – mondta a holland, még egyszer ráerősítve, hogy mennyire jól viselkedett ma az RB20-as.

verstappen-szaud-pole-1

A rajtelsőség ellenére Verstappen tisztában van vele, hogy nem borítékolható a győzelme, már csak azért sem, mert az eddigi három itteni futam összesen két piros zászlót, két safety cart és négy VSC-fázist hozott: „Ahogy a múltban is láthattuk, sok őrült futam volt itt, sok minden megtörténhet.”

„Általában az emberek azt mondják, hogy ez egy könnyű egy kiállásos verseny, de ez itt nem így van. Sok az egyenes is, de bízom benne, hogy a versenytempó terén az autónk nagyon jól fog működni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: