DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Hamilton nem bízik a Mercedes hátuljában

Több necces pillanata is volt az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíj csütörtöki edzésein a britnek, és Russell is úgy érzi, nincs meg a tökéletes működési tartomány.

Felemásan indult a Mercedes számára a Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéje a csütörtöki szabadedzésekkel: míg George Russell második időt autózott a villanyfényes körülmények miatt reprezentatívabb második gyakorláson, addig a csapattárs Lewis Hamilton mindössze a nyolcadik helyen zárt. A hétszeres világbajnok nem is tagadta, hogy nem érzi komfortosan magát a W15-ös volánjánál:

„Nehéz napon vagyunk túl” – nyilatkozta az edzések után Hamilton. „Egyszerűen hiányzik a bizalmam az autó hátuljában. Dolgoztunk és változtattunk kicsit egyik edzésről a másikra, de az alapvető probléma az autó hátsó részével van, amellyel szenvedtem.”

f1-hamilton-mercedes-dzsidda-day1



„Volt néhány nagyon necces pillanatom odakint. A nagy tempójú szakaszokon teljes mértékben bíznod kell az autó hátuljában, és ez nekem még nincs meg egyelőre.”

Hamilton arról is beszélt, hogy eltérő beállításokat próbálgattak Russell-lel: „Át kell néznem az adatokat és ilyesmiket. George nyilvánvalóan elégedett volt az autójával. Eltérő irányokba mentünk el ma. Megpróbáljuk megtalálni a megfelelő megoldást az autó számára. Annyit akarok, hogy stabil legyen a hátulja, akkor már elégedett leszek, szóval ezen dolgozunk.”

 

Russell szerint sincs meg az ideális működési tartomány

Az eltérő beállításokról a Mercedes fiatalabb britje is beszélt az első nap végén: „Rengeteget teszteltünk csütörtökön. Lewis egyfajta beállítással vágott neki az első szabadedzésnek, míg én drasztikusan mással kezdtem. Aztán a második tréningen a teljes ellenkezőjét csináltuk, megcseréltük a beállításokat, hogy lássuk, működik-e: igyekeztünk többet tanulni az autóról és mindkettőnktől visszajelzéseket gyűjteni.”

f1-russell-mercedes-dzsidda-day1

„Korán vagyunk még, ez még csak a szezon második versenye, új az autó, eddig egyetlen pályán láthattuk korábban. Tovább kell tanulnunk. Meglátjuk, mit tudunk tenni, mindenki keményen fog otthon dolgozni a szimulátorban, hogy még több teljesítményt próbáljunk meg kisajtolni.”

„Nem hiszem, hogy a tökéletes tartományba hoztuk volna az autót” – tette hozzá Russell. „Alacsony üzemanyagszint mellett jók voltak a köridőink, de megtankolt állapotban nem vagyok benne biztos, hogy hol állunk. Ismét nagyon szoros. Meglepetést jelentettek némileg az Astonok, de jó őket elöl látni. Dolgoznunk kell éjszaka, aztán meglátjuk, mit érhetünk el pénteken.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: