DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton jobb hétvégére számított

A megbízhatóság és az utolsó etap került a mérleg pozitív nyelvébe Lewis Hamiltonnál – viszont a negatívba is jutott bőven. Messzebb járnak a Red Bulltól, mint várta.

Lewis Hamilton csak a hetedik helyen zárta a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat, ennek ellenére nem lehet teljesen elégedetlen, hiszen azt követően, hogy csapattársához képest hat hellyel hátrébbról indult, végül csak bő három és fél másodperccel kapott ki Russelltől – azaz a versenytempója tényleg jó volt, ahogy arra tegnap számított is, csak épp nem elég jó…

hamilton-2024-teszt



A leintést követően Hamilton mindenekelőtt arról beszélt, hogy a téli felkészülés meghozta a várt eredményt: „Személy szerint remekül érzem magam, fizikailag is remekül vagyok, szóval a téli edzések beváltak, de valószínűleg érzünk egy kis csalódottságot a csapaton belül.”

„Határozottan reméltem, hogy jobbak leszünk ezen a hétvégén, mint amilyenek voltunk, de kemény verseny volt, nagyon közel volt mindenki, és nagy volt a gumikopás. Rengeteg területen tudunk még javítani, a Red Bullokkal szemben is nagyobb a hátrány, mint gondoltuk” – mondta Hamilton, aki a megbízhatóságot emelte ki pozitívumként, de azt is hangsúlyozta, hogy sokat kellett küzdenie az autóval.

hamilton-sakhir

A gyenge eredményért pedig elsősorban a rossz rajthelyet tette felelőssé a hétszeres világbajnok: „Azt hiszem, ha jobban kvalifikáltam volna, akkor jó pár hellyel előrébb lennék, mert az utolsó etapom jó volt. A mai nap a felfedezésről szólt, sok mindent megtudtam az autóról, amin javíthatok, és biztos vagyok benne, hogy a csapat így is tesz majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: