DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

„Sokkal jobb helyzetből indulunk” – Norris

A McLaren F1-es versenyzője szerint az utóbbi néhány évben nem volt részük hasonló biztató szezonkezdetben, mint idén lehet.

Az előző években egyértelmű trend volt, hogy a McLaren gyengén kezdte a szezont, majd az idény közben folyamatosan erősödött a formájuk. Ez 2023-ban különösen látványos volt, hiszen kis túlzással a sereghajtók között szerepeltek az évad első fázisában, aztán viszont a nyári fejlesztéseikkel a Red Bullt üldöző boly élére ugrottak és sok versenyen a második erőnek számítottak.

A végül a konstruktőri világbajnokság negyedik helyét elcsípő wokingiak természetesen abban bíznak, hogy az MCL38-assal megtörhetik ezt a tendenciát. A teszten látottak alapján mindenképp bizakodóbbak lehetnek, s ezt versenyzőjük, Lando Norris is elismerte:

f1-norris-mclaren-bahrein-teszt



„Úgy gondolom, a probléma az volt az utóbbi években, hogy hiányzott a felkészültség és a tudás bizonyos dolgokról. Idén úgy érzem, egyértelműen minden téren felkészültebbek vagyunk, úgyhogy nagyon örülök ennek.”

Bár a bahreini teszten adódtak ugyan problémái a McLarennek például az üzemanyagrendszerrel és a kuplunggal, Norris szerint ez nem a felkészületlenségből fakadt:

„A csapat kiváló munkát végzett abban, hogy mindennel elkészült és nem voltak hibák. Más különböző dolgok megtörténtek, de jobb is, hogy most fordultak elő, így jobban felkészülhetünk rájuk a jövőre nézve, de ez nem a felkészülés vagy a tudás hiányán múlt, csak néhány apróság itt-ott. Úgyhogy ez balszerencsés dolog, de szerintem összességében a csapat sokkal-sokkal jobb helyzetben van.”

A hatodik F1-es idényére készülő pilóta hangsúlyozta: az elmúlt néhány évben nem volt rá példa, hogy ennyire jó kezdeti autóval rukkoljanak elő, mint most, éppen ezért izgatottan várja a szezonrajtot és azt, hogy hova tudnak majd innen tovább fejlődni. Norris ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy érzése szerint még mindig tetemes lemaradásban vannak a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: