DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Ismét a Red Bull technikai igazgatóját csábítgatja a Ferrari?

Sajtóhírek szerint a Scuderia újfent kivetné a hálóját Pierre Wachére, aki állítólag Adrian Newey-nál is fontosabb szerepet tölt be az F1-es Red Bullnál.

Tavaly júliusban egyszer már beszámoltunk róla, hogy az akkori értesülések szerint a Ferrari megpróbálta megszerezni a Red Bulltól Pierre Wachét, ám akkor az energiaitalosok F1-es technikai igazgatója maradt jelenlegi munkaadójától. Helyette akkor a Mercedestől sikerült átcsábítani Loic Serrát, ami a pletykák szerint Lewis Hamilton leigazolásában is kulcsszerepet játszhatott.

A RacingNews365.com szakportál viszont most arról számolt be, hogy ismét felröppentek olyan híresztelések, miszerint a Scuderia és főnöke, Frederic Vasseur újfent megpróbálkozna Waché becserkészével – méghozzá épp a Hamilton-bejelentés hullámait meglovagolva, amely vonzóbbá tehetné Maranellót a szakemberek számára.

f1-pierre-wache-redbull



Noha a Red Bull kapcsán a legtöbben Adrian Newey tervezőzsenit szokták kulcsfiguraként emlegetni, belső források szerint valójában egy ideje már Waché rendelkezik a legnagyobb hatással műszaki fronton. A technikai igazgató főszerepet vállalt a legújabb Red Bullok tervezésében, amelyekkel világbajnoki címeket szereztek, míg Newey sokkal inkább egyfajta tanácsadói szerepkört tölt be.

Nem mellesleg Waché fiatalabb is, mint Newey-nál: a vörösöket többször is elutasító legendás tervező nemrég töltötte be a 65. életévét, míg kollégája még csak 49 éves, azaz a Ferrari hosszú távon építhetne rá, ha sikerülne elcsábítania a Red Bulltól.

Ezt pedig alighanem minél hamarabb szeretné megtenni, hiszen ahogy a mérnökök és vezető beosztású szakemberek esetén szokás, vélhetőleg egy átigazolás esetén várna rá némi „kertészkedési szabadság”, amíg még nem állhat munkába az új kenyéradójánál. Márpedig ha a Ferrari azt akarja, hogy Waché már a 2026-os új szabályrendszer szerint épített első autóra is hatással legyen, minél hamarabb nyélbe kellene ütni a megállapodást Wachével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: