DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Visszatérne-e a Mercedeshez Bottas?

A Hamilton-bejelentés napjaiban épp egykori csapata gyáránál járt a finn F1-es, aki leszögezte: az Audi a prioritás számára, de nyitott minden opcióra.

Még a vártnál is őrültebb átigazolási keringőt idézhet elő a 2025-ös szezont megelőzően a Formula-1-ben, hogy néhány napja bejelentették, hogy Lewis Hamilton aktiválta a kilépési záradékát a Mercedesszel kötött 1+1 éves szerződésében, és jövőre már a Ferrari pilótája lesz.

f1-stake-2024-2



Amikor legutóbb a Mercedes hasonló helyzetbe került Nico Rosberg derült égből villámcsapásként bejelentett visszavonulásával 2016 végén, Toto Wolffék Valtteri Bottasra csaptak le. Érdekesség, hogy a közösségi oldala alapján a Hamilton-bejelentés napjaiban az Ezüst Nyilaknál 2017 és 2021 között öt szezont lehúzó finn épp a brackley-i gyár közelében tartózkodott – éppen ezért nem is kerülhette ki az erre vonatkozó kérdéseket a Stake F1 Team bemutatóján:

„Nem hazugság, tényleg jártam Brackley-ben, valójában épp a megelőző napon. Nem a Mercedes gyárában, de jártam ott azért, hogy csináljanak néhány másik dolgot” – árulta el a Formula.hu jelenlétében zajlott sajtóbeszélgetésen Bottas, akitől azt is megkérdezték, hogy visszatérne-e korábbi munkaadójához:

„Nem, nem beszéltünk még telefonon Totóval. De hogy visszamennének? Igen… nyilvánvalóan a prioritás és a legnagyobb elkötelezettséget számomra az Audi-projekt jelenti, ez a célom, de ha ez nem jönne össze, nincs olyan csapat, amelyikhez nem mennék át, fogalmazzunk így. De tudom, mik a prioritások számomra” – húzta alá a többszörös nagydíjgyőztes pilóta, hogy jelenlegi csapatánál, a 2026-ban az Audi gyári alakulatává váló hinwili gárdánal szeretne maradni.

f1-bottas-hamilton

Amikor azt kérdezték Bottastól, hogy adódhatnának-e esetlegesen konfliktusok egy mercedeses visszatéréssel, így felelt a versenyző: „Amennyire tudom, nem égettem fel magam mögött a hidakat.”

 

Így reagált Bottas Hamilton ferraris átigazolására

Természetesen Bottast korábbi csapattársa váratlannak tűnő döntéséről is megkérdezték a hétfői sajtóeseményen:

„Sosem gondoltam volna, hogy ez meg fog történni, de örülök neki, mert ez jó számára. Úgy gondolom, ez egy remek kihívás, biztos vagyok benne, hogy nagy motivációt jelent számára, hogy visszajuttassa a Ferrarit a csúcsra, úgyhogy ez klassz. Egyértelműen elő fog ez idézni néhány mozgást a jövőben, ami jó az egész sportnak és a versenyzőknek egyaránt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: