DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Fél-e Norris attól, hogy Verstappen mellett versenyezzen?

A McLaren-hosszabbítás ellenére a brit állítja: nem tart a hollandtól, de nem is lenne okos lépés senki számára a Red Bullhoz igazolni a világbajnok mellé.

Péntek délután bejelentette a McLaren, hogy több évvel meghosszabbították Lando Norris eredetileg 2025 végéig érvényes szerződését – igaz, az új megállapodás pontos időtartama nem ismert, de a közlemény szövegezése alapján egyértelmű, hogy legalább 2027-ig elkötelezte magát jelenlegi munkaadója mellett a fiatal pilóta.

Pedig a britet az utóbbi időszakban többször is szóba hozták a Red Bull második ülésével. Norris viszont elmondta, hogy éppen azért is írt alá korán, hogy rövidre zárja ezeket a találgatásokat, és egyúttal bizalmát fejezze ki a McLaren irányába.

f1-norris-verstappen-2



Persze felmerülhet a kérdés, hogy Norris csak azért nem vált-e a jelenleg még a kétségkívül fejlődő tendenciát mutató McLarennél erősebb Red Bullhoz, mert fél attól, hogy ott Max Verstappen ellen kellene helytállnia. A Sky Sports neki is szegezte a kérdést a bejelentést követően, amire a brit részletes választ adott:

„Szerintem ez egy hosszabb téma annál, mint hogy ezt így kijelentsük. Max minden idők egyik legjobb versenyzője-e a Formula-1-ben? Abszolút. Szerintem ezt már elég szépen bizonyította. Egy olyan csapatnál versenyez, ahol komfortosan érzi magát, rengeteg mindent köré építettek, ezért bárkinek – még a néhány évvel ezelőtti Maxnak is – rendkívül nehéz lenne felvenni a versenyt a jelenlegi Maxszal.”

„Szóval szerintem ez nem annak a kérdése, hogy félsz-e vagy nem félsz. Nem hiszem, hogy valaha is félnék bárki ellen versenyezni. De ha újonnan csatlakozol egy csapathoz, leszel-e olyan helyzetben, hogy egyből felvedd valakivel a versenyt? És komfortosan érzed-e magad ahhoz, hogy ezt megtedd? És szerintem erre a válasz ’nem’ – bármely versenyzőnek. Időbe telik, hogy alkalmazkodj és megtaláld a helyed.”

f1-norris-verstappen-1

„Ha a világ legjobb versenyzője ellen akarsz menni, akkor nem ez a legjobb, amit tehetsz. Ez nem lenne egy okos lépés. De szeretnék Max ellen versenyezni. Élveztem néhány csatánkat, amelyet eddig vívtunk, és várom is az újabb összecsapásokat, amelyek várnak ránk ebben a szezonban” – tette hozzá Norris.

 

A McLarennél otthon érzi magát

Norris azt is hozzátette, hogy a McLarennel szeretne világbajnok lenni, márpedig ehhez elengedhetetlennek érzi azt a feltételt, hogy a versenyző komfortosan érezze magát a közegben – márpedig ez számára Wokingban adott, a Red Bullnál pedig időbe telne ezt kialakítani:

„Természetesen mindig van érdeklődés, és persze az agyam egyik szegletében mindig ott van, hogy mi történne, ha ide vagy oda mennék és mit tudnék elérni. De elégedett vagyok azzal, ahol vagyok, kényelmesen érzem magam, és szerintem ahhoz, hogy világbajnokságot nyerj, szükséges, hogy boldogan és komfortosan érezd magad ott, ahol vagy. Nem hiszem, hogy ezt egyből el lehet érni egy csapatváltásnál és rátalálni erre egy éven belül. Ezért gondolom, hogy így a legjobb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: