DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Össze fog állni a Mercedes” – Horner

Elismerő szavakkal illette a rivális F1-es gárdát a Red Bull csapatfőnöke, de nem csak őket emelte ki, amikor az idei potenciális kihívókról kérdezték.

2023-ban a Red Bull valósággal letarolta a Formula-1-et: a 22 nagydíjból 21-et megnyertek az energiaitalosok, egyedül a Szingapúri Nagydíjon nem az ő versenyzőjüket intették le elsőként.

f1-redbull-mercedes



Mögöttük azonban igen mozgalmasan alakult az üldözőboly küzdelme: bár végül a Mercedes végzett a konstruktőri második helyen, a szezon elején az Aston Martin, a végén a McLaren, egyes futamokon pedig a Ferrari is tűnt a második erőnek.

Éppen ezért a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is nehezen tudott egyet kiválasztani közülük, amikor arról kérdezték, hogy ki lesz szerinte 2024-ben a fő kihívójuk – viszont elsősorban a Mercedes erejét emelte ki:

„A Mercedes nagyon erős és felkészült. Nyilvánvaló, hogy nehéz időszakot élnek át, de remek versenyzőik vannak, és azt feltételezhetjük, hogy egyszer össze fognak állni a dolgaik” – idézi szavait a Speedcafe szakportál.

f1-horner-redbull

„A McLarennek nagyszerűen alakult az idény vége, és a Ferrari is alkalmanként megvillantotta a benne rejlő igazi potenciált. Úgyhogy nehéz beazonosítani, közülük melyikük lesz a legnagyobb kihívó.”

Horner emellett az Aston Martin esélyeit sem írta le a haloványabb 2023 végi produkció ellenére: „Óriási lépést tettek előre az előző évad elején, de kissé lemaradtak a második félidőben. Biztos vagyok benne, hogy igyekeznek megérteni, hogy mi történt. De nagy létesítményeik vannak, komoly erőforrásaik, rengeteg tehetséget vettek fel a csapathoz, Fernando pedig briliáns volt. Fantasztikusan jól vezetett. Egy 42 éves sráctól szerintem ez kiemelkedő volt.”

A Red Bull-vezér ismét megjegyezte: szorosabb küzdelemre számít 2024-ben, mint tavaly, nem hiszi, hogy meg tudják ismételni az előző évi eredménysorukat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: