DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Őket látták idén a legjobbnak az F1-es pilóták

Szokás szerint idén is megszavaztatta a versenyzőket a mezőny tagjairól az F1 hivatalos honlapja: a pilóták is Max Verstappent sorolták az első helyre.

Ahogy azt már az előző években megszokhattuk, a Formula1.com ismét felkérte az F1-es versenyzők tagjait, hogy állítsák össze a saját top 10-es listájukat annak kapcsán, hogy kiknek a teljesítményeit látták a legjobbnak 2023-ban.

A mezőny tagjai Lewis Hamilton kivételével részt is vettek a szavazáson, ahol a pilóták saját magukat is felrakhatták a listára, bár az F1.com szerint nem mindenki tett így. A 19 listát aztán az F1-es pontrendszer szerint összesítették, azaz az első helyezettek 25, a tizedikek 1 pontot kaptak, így állt össze a versenyzők összesített rangsora.

f1-verstappen-hamilton-alonso-podium



Amelynek élén nem meglepő módon Max Verstappen végzett: a szezon 22 futamából 19-et megnyerő hollandot zsinórban harmadszor látták a legjobbnak a mezőny tagjai. Mögötte Lewis Hamilton végzett a második helyen, aki ezzel egy helyet javított tavalyi eredményén, míg a képzeletbeli dobogó alsó fokára Fernando Alonso fért még fel a pilótáknál – azaz a versenyzők top 3-a sorrendben ugyan nem, de a neveket illetően megegyezett a Formula szerkesztőségének véleményével.

A pódiumról épp csak lecsúszott Lando Norris, megelőzve a két Ferrari-pilótát, valamint a Williamsszel idén gyakran remeklő Alexander Albont. A listán új névként tűnt fel az újonc Oscar Piastri, valamint Pierre Gasly, míg a top 10-be még a vb-összetettben ezüstérmes, de Verstappen produkciójától jelentősen elmaradó másik Red Bull-os, Sergio Perez fért még fel a pilóták értékelése szerint.

A 2023-as F1-es szezon tíz legjobb pilótája a versenyzők szerint:

1. Max Verstappen

2. Lewis Hamilton

3. Fernando Alonso

4. Lando Norris

5. Charles Leclerc

6. Carlos Sainz

7. Alexander Albon

8. Oscar Piastri

9. Pierre Gasly

10. Sergio Perez

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: