DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Vasseur szerint szabályozni kell azt, amit a Red Bull csinál

Fred Vasseur is egyetért Zak Brownnal: a Red Bull és az AlphaTauri a közös tulajdonosi kör miatt fokozott figyelmet igényel az FIA részéről.

Fred Vasseur, a Ferrari F1-es csapatfőnöke is egyetértett Zak Brown minap megfogalmazott véleményével, aki arról beszélt, hogy valamit tenni kellene a Red Bull és az AlphaTauri kapcsolatával.

Ahogy arról beszámoltunk, Brown szerint a második csapat működtetéséből több módon is profitálhat a Red Bull, és nehéz ellenőrizni azt, hogy betartják-e a szabályokat az energiaitalosok – úgy fogalmazott, hogy oka van annak, hogy a Tauri embereit elköltöztetik Faenzából.

A költségsapka megkötései miatt különösen nagy előnyt jelenthet, ha a második csapat segítségével kipróbálhatnak olyan dolgokat, amelyek segítik a Red Bull fejlesztését, de nem a Red Bull költségkerete fogy el rá – Vasseur szerint sincs ez így rendjén.

f1-ferrari-vasseur



„Szerintem szabályoznunk kell, hogy a csapatok mit csinálnak a juniorcsapataikkal. Számomra ez így nem helyes, mert a Toro Rosso (vagy AlphaTauri vagy Minardi, vagy nem tudom, mi lesz most) és a Red Bull közös dolga furcsa helyzetet szül amiatt, hogy a két csapatot ugyanaz a cég tulajdonolja. Az FIA eddig képes volt ezt menedzselni, és biztos, hogy ez után is képes lesz rá” – tette hozzá pozitívan a francia.

Az FIA egyébként bármikor bekopogtathat bármelyik F1-es csapat komplexumába, hogy ott bármit ellenőrizzen, ez pedig azért tud visszatartó erő lenni – de azt azért elég nehéz ellenőrizni, ha mondjuk egy új hátsó futóművet az AlphaTauri fejleszt ki és kezd el használni, majd az adatok, eredmények alapján a Red Bull is elkészíti a magáét.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: