DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Minden csatához ketten kellenek” – Alonso a díjáról

A spanyol interlagosi utolsó körös visszaelőzése nyerte az Év akciója díjat az FIA szavazásán: a kétszeres F1-es világbajnok ezt megosztotta Perezzel.

Péntek este rendezték az FIA év végi díjátadó gáláját, amelyen hagyományosan kiosztják az Év akciója díjat is. Az elismerést rajongói szavazás útján ítélik oda: a Nemzetközi Automobil Szövetség rendszerint szinte minden szakágból kiválaszt egy-egy emlékezetes csatát vagy momentumot, amelyre aztán voksolhatnak a rajongók.

Idén a Formula-1-ből Fernando Alonsónak a Sao Pauló-i Nagydíj utolsó körében Sergio Perez elleni visszaelőzését, valamint az 53 ezredmásodperces fotófinist hozó bemutatót választották ki. Ez pedig végül a legtöbb szavazatot is begyűjtötte, így bár a világbajnoki összetettben lemaradt a pódiumról, Alonso mégis nyert egy díjat az FIA-gálán.

Amelyen az Aston Martin versenyzője ugyan nem tudott részt venni, de videoüzenetet küldött a jelenlévőknek, amelyben megosztotta Perezzel a díját, kihangsúlyozva a tiszta csaták fontosságát:

„Köszönöm, hogy rám és a Sergio elleni brazíliai csatámra voksoltatok. Szeretném ezt megköszönni és meg is osztani a díjat Sergióval: minden pályán zajló csatához két versenyző együttműködése kell, és úgy gondolom, ennek példának kell lennie nem is csak a jelen, hanem a jövő generációi számára.”

f1-fia-alonso-evakcioja-dij



„Népszerűsítenünk kell a tiszta, kontakt nélküli versenyzést. Remélhetőleg jövőre is találkozunk még több akcióval a pályán. Köszönet a rajongóknak, és köszönet az FIA-nak is, hogy gondoskodnak rólunk. Rövidesen találkozunk!” – fogalmazott a kétszeres F1-es világbajnok spanyol.

Alonso interlagosi manővere egyébként Antonio Felix da Costa Formula-E-ben produkált parádés előzését, valamint Sebastian Montoya Formula-3-as spielbergi megmozdulását utasította maga mögé a voksoláson.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es című szezonösszefoglaló album, valamint falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel vásárolhatóak meg!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: