DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Hamilton az FIA-ról: Változás kell

A Mercedes F1-es klasszisa csalódott a héten történtek és bizonyos FIA-személyiségek miatt, változásokról beszélt, és megdicsérte a Wolff házaspárt.

Természetesen kapott kérdést Toto és Susie Wolff-fal kapcsolatban Lewis Hamilton a mai FIA-gálán: az F1-es világbajnokság harmadik helyezettjeként kötelező volt megjelennie az eseményen, a hivatalos sajtótájékoztatón pedig több dologról is beszélt.

Egyrészt méltatta a Mercedes csapatát, az ott dolgozók mindegyikét, hogy a nehézségek ellenére összehozták a konstruktőri második helyet a 2023-as szezon végére, és kifejezte, hogy mennyire várja már 2024-et – járt a gyárban, járt a szélcsatornában, megnézte a jövő évi autót, és nagyon tetszik neki, amit látott.

Nagyon megdicsérte Wolff munkáját, szerinte a csapatfőnök hihetetlen vezető, akinek világosan látszik a víziója, és régóta ismerik egymást, érdekes utat jártak be mindketten.

f1-hamilton-fia



Majd végül újságírói kérdésre arról is beszélt, hogy hogyan érzi magát ezen az FIA-gálán azok után, ami a héten történt – mint ismert, a Nemzetközi Automobil Szövetség meggyanúsította a Wolff házaspárt azzal, hogy titkos információkat cserélnek egymással kölcsönös előnyszerzés céljából, ám úgy tűnik, hogy erre az összeférhetetlenségre, és egyáltalán az állítólagos panasztételre sem volt kézzelfogható bizonyíték.

„Baku nagyon szép hely, de felmerül bennem a kérdés az FIA fenntarthatósági törekvéseivel kapcsolatban, mert a legtöbben repülővel jöttek ide, és maga az FIA is Párizsban van. De jó alkalom összegyűlni és megünnepelni a sok kiemelkedő sportteljesítményt az idei évből” – kezdte a válaszát Hamilton.

„De ez egy kihívásokkal teli hét volt. Csalódást okoz, hogy a sportunk irányító szervezete megkérdőjelezte a valaha volt egyik legcsodálatosabb női vezetőnk, Susie Wolff integritását minden bizonyíték és kérdés nélkül, majd a végén csak annyit mondott, hogy bocs. Ez elfogadhatatlan” – folytatta.

„Rengeteg nagyszerű emberünk van a sportban, akik csodálatos munkát végeznek, és folyamatosan harcolunk azért, hogy a sportunk előrelépjen a sokszínűség, a diverzitás területén. De sajnos úgy tűnik, hogy vannak bizonyos személyek az FIA vezetőségében, akik amikor csak tennénk egy lépést előre, akkor visszahúznak minket. Ennek változnia kell. Ez egy világméretű sport, és nagyon komoly felelősségünk van azon a téren, hogy a dolgokat a megfelelő irányba tereljük. Sokan végeznek csodálatos munkát, de eszközölnünk kell néhány változtatást.”

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es szezonösszefoglaló album és falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel megvásárolhatóak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: