DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton otthagyta egy rajongónak az FIA-díját?

Átvette az F1-es világbajnoki harmadik helyért járó trófeát, de haza már nem vitte azt a Mercedes pilótája. A csapat szerint nem az történt, amit gondolnánk.

Lewis Hamilton harmadikként végzett a 2023-as Formula-1-es szezon egyéni világbajnoki pontversenyében, így jelenése volt az FIA pénteken megrendezett hagyományos év végi díjátadó gáláján.

Noha felmerült, hogy 2021-hez hasonlóan, amikor az Abu Dhabi Nagydíj botrányos végjátéka után nem vette át a vb-ezüstért járó elismerést, Hamilton újfent bojkottálja az eseményt (amelyen az első három helyezettnek kötelező a megjelenés), köszönhetően a Wolff házaspár ellen indított, majd már le is zárt FIA-vizsgálatnak, de a hétszeres világbajnok ezúttal megjelent a bakui eseményen.

f1-hamilton-fia-gala



Azt ugyanakkor nem palástolta, hogy mi a véleménye az FIA cselekedeteiről: az eseményt megelőző sajtóeseményen „elfogadhatatlannak” nevezte a Wolffék és különösen Susie Wolff ellen indított eljárást, de emellett szót emelt annak kapcsán is, hogy nem érzi összeegyeztethetőnek a gála bakui helyszínét a fenntarthatóságról puffogtatott szólamokkal.

Magán a díjátadón Hamilton nem hozta szóba a történteket, a harmadik helyért járó trófea átvétele után többek között a többi díjazottnak és különösképp a Red Bull csapatának is gratulált.

Ám a pletykák és sajtóhírek szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség eljárásai elleni tüntetés jelképeként Hamilton haza már nem vitte az FIA-logós díját. Ezt egy rajongó a Twitteren látszott alátámasztani, elmondása szerint ő kapta meg a trófeát: „Ott voltam tegnap a gálán. Lewis Hamilton odaadta a trófeáját, majd távozott. Most otthon van nálam a díj” – írta a posztjában.

 

Egy másik bejegyzésében az látható, ahogy Max Verstappenékkel is fotózkodott a szóban forgó rajongó, s akkor már ott volt nála az asztalon Hamilton trófeája, miközben a Mercedes pilótájának már nyoma sem volt:

 

 

FRISSÍTÉS: A Mercedes aztán vasárnap délelőtt gyorsan tisztázta a helyzetet egy rövid közleményben, amelyben leírták, hogy Hamilton csak az FIA illetékeseire bízta a díját, hogy azt majd elküldhessék a csapatnak, ahogy azt az előző években is tették, ekkor készülhettek a fenti fotók a félretett trófeával: 

„Rögtön azt követően, hogy elhagyta a színpadot, akárcsak a korábbi díjátadók során, Lewis elfogadta a tisztségviselők ajánlatot, hogy a trófeát elküldik a csapatnak, éppen ezért az ő gondjaikra bízta. Megerősíthetjük, hogy nem adta oda senkinek ajándékként a trófeát, ahogy az a találgatásokban megjelent.”

Vagyis a korábbi híresztelésekkel ellentétben Hamilton nem a nemtetszését kifejezendő hagyta ott az FIA-logós díját, hanem pusztán az illetékesekre bízta, hogy juttassák el a Mercedeshez.

Megjelent a Száguldás és cirkusz F1-es című szezonösszefoglaló album, valamint falinaptárunk, amelyek webshopunkban most nagy kedvezménnyel vásárolhatóak meg!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: